Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
✨ Optimismen spirar inför 2022

✨ Optimismen spirar inför 2022

Det kommande året kommer att bli bättre både för oss personligen och för världen i stort tror många enligt en opinionsundersökning.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Vi går mot bättre tider. Det tror i alla fall många av de 22 000 personer i 33 länder som Ipsos intervjuat.

77 procent sa att de var optimistiska att 2022 skulle bli ett bättre år för dem personligen än vad 2021 var. Allra mest positiva var kineserna där 94 procent räknade med ett bättre år 2022. I Sverige var det 78 procent som såg fram emot ett bättre 2022.

Även när det gäller världsekonomin så räknar de flesta med att det ska ljusna. 61 procent sa att de tror att den globala ekonomin ska bli starkare i år än den var i fjol.

Nu är kanske inte 2021 den svåraste motståndaren när den gäller att utse det bästa året, men att optimismen spirar inför 2022 är ändå något att glädjas över.

En annan positiv sak i undersökningen är att över hälften av de tillfrågade, 59 procent, tror att mer än 80 procent av världens befolkning ska få åtminstone en vaccindos mot covid-19 under 2022.

Oron för en börskrasch har också minskat. I fjol trodde 40 procent att de stora börserna in världen skulle krascha. I år är den siffran nere in 35 procent.

Lite mer som kuriosa så är det inte så många som tror att vi kommer att få besök av utomjordingar under året. Men det är ändå 14 procent som håller det för troligt att vi får ett interplanetärt besök 2022. Det är främst i Indien som många tror på det. 30 procent där sa att ett besök var troligt. Om de såg det mer som ett löfte eller ett hot framgår dessvärre inte av undersökningen.

Bild: Pixabay/VisionPics


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.