Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ›© Flygbolag i USA slutar anvĂ€nda plastglas och plastflaskor ombord

đŸ›© Flygbolag i USA slutar anvĂ€nda plastglas och plastflaskor ombord

Flygbolaget Alaska Airlines ska ersÀtta sina plastmuggar och engÄngsflaskor av plast. Passagerarna ska serveras vatten med hjÀlp av ett mer ekologiskt alternativ.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Den tredje november meddelade Alaska Airlines att de kommer att ersÀtta de engÄngsflaskor av plast och plastmuggar som de anvÀnder för att servera sina passagerares vatten. IstÀllet kommer de att anvÀnda vÀxtbaserade kartonger frÄn Boxed Water tillsammans med pappersmuggar. Flygbolaget följer i fotspÄren av till exempel British Airways och Portugals Hi Fly som slutade anvÀnda engÄngsplast ombord 2020.

Flygbolaget uppskattar att förÀndringen kommer att spara 81 miljoner kilo plastavfall per Är. Boxed Waters kartonger Àr gjorda av 92% vÀxtbaserade material och de kommer att ersÀtta de 22 miljoner plastmuggar och 32 miljoner plastflaskor som flygbolaget anvÀnder varje Är.

2018 slutade flygbolaget i Alaska att anvÀnda plastomrörare och sugrör. Att ta bort plastmuggar och flaskor Àr ytterligare ett steg mot en mer hÄllbar framtid.

En positiv trend i strÀvan att ersÀtta engÄngsplaster bidrar till en positiv framtidssyn och fÄr en mer hÄllbar framtid att komma snabbare.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.