Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 Ett trĂ€d per hushĂ„ll i Wales

🌳 Ett trĂ€d per hushĂ„ll i Wales

I Wales fÄr varje hushÄll ett gratis trÀd att plantera för att hjÀlpa till att hantera klimatförÀndringarna. Cirka 1,3 miljoner nya trÀd kommer ha planterats i slutet av projektet.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Den walesiska regeringen har startat ett projekt som ska plantera cirka 1,3 miljoner nya trÀd. InvÄnarna fÄr vÀlja ett inhemskt trÀd att plantera pÄ sin egendom. Om ett hushÄll inte vill eller har utrymme att plantera sitt trÀd sÄ planterar Coed Cadw, som Àr Welshs Woodland Trust, dessa trÀd i skogsomrÄden Ä hushÄllets vÀgnar.

Lee Waters, landets bitrĂ€dande minister för klimatsituationen, förklarar att landet mĂ„ste plantera 86 miljoner trĂ€d för att nĂ„ sitt klimatmĂ„l. Även om mĂ„nga fler trĂ€d kommer att behöva planteras sĂ„ Ă€r projektet med ett trĂ€d per hushĂ„ll ett steg i rĂ€tt riktning.

Att plantera trÀd har flera fördelar, förutom att fÄnga koldioxid.

– Vi vet att trĂ€d hjĂ€lper till att hantera översvĂ€mningar, de förbĂ€ttrar mĂ€nniskors vĂ€lbefinnande, det finns mycket goda bevis för att stress minskar och blodtrycket sjunker nĂ€r mĂ€nniskor vistas runt trĂ€d. Det finns bevis pĂ„ att omrĂ„den med mĂ„nga trĂ€d har en lĂ€gre brottslighet, sĂ€ger Waters till BBC.

Jerry Langford frÄn Coed Cadw Àr sÀker pÄ att mÀnniskor kommer att kunna ta hand om trÀden som de planterar.

– TrĂ€d Ă€r faktiskt tuffa och hĂ€rdiga, sĂ€ger Lanford, man mĂ„ste behandla dem ganska illa för att de ska dö. SĂ„ med en gnutta omsorg sĂ„ kommer det att bli bra.
– De behöver tillgĂ„ng till vatten, och man mĂ„ste se till att de inte översvĂ€mmas av konkurrerande vegetation.

I mars 2022 kan invÄnarna börja hÀmta upp sina trÀd vid fem olika stationer i landet. Ytterligare tjugo upphÀmtningsstÀllen kommer att öppna under hösten.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.