Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ€ż Dykare hĂ€mtar elva ton skrĂ€p frĂ„n Lake Tahoe

đŸ€ż Dykare hĂ€mtar elva ton skrĂ€p frĂ„n Lake Tahoe

Den ideella organisationen Clean Up the Lake i Kalifornien organiserade nyligen ett team av frivilliga dykare för att rensa Lake Tahoes 72 mil lÄnga strandlinje frÄn skrÀp.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Clean Up the Lake, en ideell organisation i Kalifornien, samlade upp och bÀrgade nyligen 11 ton skrÀp frÄn Lake Tahoe. Organisationen fick hjÀlp av frivilliga dykare. Upprensningen krÀvde 3 856 timmar frivilligt engagemang under en period av 49 dagar.

– Vi fyllde vĂ„rt slĂ€p full med skrĂ€p ett antal gĂ„nger, sĂ€ger Colin West, grundare och verkstĂ€llande direktör för Clean Up the Lake, till NBC Bay Area. Det Ă€r galet. Vi hade 80 dagar ute pĂ„ sjön och jag skulle sĂ€ga att vi varannan till var tredje dag kunde fylla ett 10- till 12-fots slĂ€p fullt med skrĂ€p.

West förklarar att det mesta av skrÀpet hamnade i sjön av en slump.

– Du kanske hittar fem eller sex ölburkar i ett omrĂ„de, sa han. Men solglasögonen, mobiltelefonerna, hattarna, byggmaterialet – mycket av det hĂ€r har hĂ€nt av misstag eller pĂ„ grund av stormar. Ingen har som mĂ„l att tappa ett bĂ„tankare.

För att öka medvetenheten om problematiken med nedskrÀpningen, men Àven vikten av att bevara sjöarnas ekologi, sÄ gjorde Tahoe Fund en skulptur av skrÀpet som plockades ur sjön. Enligt EcoWatch kommer skulpturen att heta Surfaced och den kommer att avbilda en utrotningshotad art som hör hemma i Lake Tahoe.

– Genom att skapa en permanent skulptur pĂ„ denna underbara plats, och detta med hjĂ€lp av en del av det som Ă„tervunnits ur sjön, sĂ„ Ă€r vĂ„r förhoppning att konstverket ska inspirera till mer omfattande miljövĂ„rd och Ă€ven pĂ„minna de som Ă€lskar Lake Tahoe att det Ă€r upp till oss alla att ta hand om sjön, sa Tahoe Funds vd Amy Berry i ett pressmeddelande gĂ€llande skulpturen.

đŸ•¶ Ocean Cleanups solglasögon finansierar fler uppdrag
Ocean Cleanup har designat ett par solglasögon som tillverkats av plasten de samlat ihop frÄn hav och andra vattendrag. NÀr kunder köper solglasögonen sÄ gÄr pengarna direkt till att finansiera framtida projekt.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.