Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🤿 Dykare hämtar elva ton skräp från Lake Tahoe

🤿 Dykare hämtar elva ton skräp från Lake Tahoe

Den ideella organisationen Clean Up the Lake i Kalifornien organiserade nyligen ett team av frivilliga dykare för att rensa Lake Tahoes 72 mil långa strandlinje från skräp.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Clean Up the Lake, en ideell organisation i Kalifornien, samlade upp och bärgade nyligen 11 ton skräp från Lake Tahoe. Organisationen fick hjälp av frivilliga dykare. Upprensningen krävde 3 856 timmar frivilligt engagemang under en period av 49 dagar.

– Vi fyllde vårt släp full med skräp ett antal gånger, säger Colin West, grundare och verkställande direktör för Clean Up the Lake, till NBC Bay Area. Det är galet. Vi hade 80 dagar ute på sjön och jag skulle säga att vi varannan till var tredje dag kunde fylla ett 10- till 12-fots släp fullt med skräp.

West förklarar att det mesta av skräpet hamnade i sjön av en slump.

– Du kanske hittar fem eller sex ölburkar i ett område, sa han. Men solglasögonen, mobiltelefonerna, hattarna, byggmaterialet – mycket av det här har hänt av misstag eller på grund av stormar. Ingen har som mål att tappa ett båtankare.

För att öka medvetenheten om problematiken med nedskräpningen, men även vikten av att bevara sjöarnas ekologi, så gjorde Tahoe Fund en skulptur av skräpet som plockades ur sjön. Enligt EcoWatch kommer skulpturen att heta Surfaced och den kommer att avbilda en utrotningshotad art som hör hemma i Lake Tahoe.

– Genom att skapa en permanent skulptur på denna underbara plats, och detta med hjälp av en del av det som återvunnits ur sjön, så är vår förhoppning att konstverket ska inspirera till mer omfattande miljövård och även påminna de som älskar Lake Tahoe att det är upp till oss alla att ta hand om sjön, sa Tahoe Funds vd Amy Berry i ett pressmeddelande gällande skulpturen.

🕶 Ocean Cleanups solglasögon finansierar fler uppdrag
Ocean Cleanup har designat ett par solglasögon som tillverkats av plasten de samlat ihop från hav och andra vattendrag. När kunder köper solglasögonen så går pengarna direkt till att finansiera framtida projekt.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.