Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 33 svenska startups som fĂ„r framtiden att komma fortare

🚀 33 svenska startups som fĂ„r framtiden att komma fortare

Trots krisen bubblar det i den svenska startup-grytan. Nu har tidningen Ny Teknik sammanstÀllt en lista över de 33 mest spÀnnande bolagen som kan komma att utveckla nÄgra av framtidens banbrytande teknologier.

Christian von Essen
Christian von Essen

I Ätskilliga garage och kontor, labb och företagskluster kÀmpar de febrilt för att komma vidare. De Àr entreprenörerna som skapar framtidens nÀringsliv.

Ny Teknik sammanstÀller varje Är en lista över de 33 mest spÀnnande startup-bolagen. Kriterierna Àr att företaget mÄste utgÄ frÄn en egenutvecklad teknisk innovation, att man inte hÄllit pÄ i mer Àn sju Är och att bolaget inte Àr noterat pÄ nÄgon handelsplats. För 2020 har Àven hÀnsyn tagits till hur vÀl företagens verksamhet korrelerar med FN:s hÄllbarhetsmÄl.

PÄ listan finns allt frÄn smarta agtechlösningar för att effektivisera jordbruket (Vultus pÄ bilden), till AI för internet of things, transparenta solceller, en smart vÀxellÄda för sjöfarten, fuktsensor för betong, autonoma drönare och tidiga cancerdiagnoser. Med andra ord en ganska talande skara för hur man kan dra nytta av de exponentiella teknologier som vÀxer fram just nu.

Och en viktig insikt kanske Àr denna: framgÄngsrika startups behöver varken vara sexiga eller sÀrskilt synliga.

LÀs hela listan listan pÄ Ny Teknik!  

Hur mÄnga av bolagen hade du koll pÄ?

PS. LÀs ocksÄ min bok Vad hÀnder nu med framtiden? 20 visioner om Sverige efter corona. DÀr pratar bland andra Siduri Poli, Arash Gilan och Göran Adlén om vilka möjligheter till nya affÀrsmodeller som kan uppstÄ i en kris.  

📝 FĂ„ en dos faktabaserad optimism varje vecka.

Bli en del av över 15 000 optimistiska, framtidsinriktade prenumeranter som vill att framtiden kommer snabbare.