Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ“ș Framtidshopp i tv-soffan

đŸ“ș Framtidshopp i tv-soffan

Att skapa dystopiska framtidsvisioner Ă€r enkelt – och kittlande. VĂ„r populĂ€rkultur kryllar av berĂ€ttelser om mĂ€nsklighetens annalkande kollaps. Men just nu hittar vi tvĂ„ utmĂ€rkta exempel pĂ„ framtidsskildringar som inger hopp.

Christian von Essen
Christian von Essen

Dela artikeln

I SVT-satsningen Rapport frÄn 2050 testar Lotta Lundgren och Erik Haag livet som det skulle kunna se ut i framtiden. Med hjÀlp av inbjudna experter tar de tempen pÄ framtiden inom resor, mat, arbete och boende i fyra separata avsnitt.

Ett annat exempel Àr filmen 2040, dÀr den australiske skÄdespelaren Damon Gameau undrar vilken typ av vÀrld hans 4-Äriga dotter kan tÀnkas leva i om 20 Är. Han ger sig ut i vÀrlden för att undersöka vilka tekniker som redan finns i dag, som skulle kunna lösa klimatproblemen och bidra till en hÄllbar och vacker vÀrld för alla.

Och just dÀr blir det extra intressant: sjÀlvkörande bilar, permakultur med alger och tÄng, regenerativt jordbruk och solenergi Àr redan tekniker och praktiker som vÀxer hÀr och nu. Filmen extrapolerar lösningarna in i framtiden pÄ ett lekfullt och visuellt sÀtt.

Vissa av exemplen Äterfinns Àven i det fina Heja Framtiden-magasinet Framtidens hÄllbara matsystem, som slÀpptes nu i veckan. Kolla in det!


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.