Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ« NestlĂ© testar Ă„tervinningsbar pappersförpackning

đŸ« NestlĂ© testar Ă„tervinningsbar pappersförpackning

KitKats moderbolag Nestlé har nyligen tillkÀnnagett ett pilotprogram för att testa komposterbara och Ätervinningsbara pappersförpackningar för deras chokladkakor.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Som en del av Nestlés Ätagande att minska plastavfall genom att, sakta men sÀkert, sluta anvÀnda engÄngsplastförpackningar sÄ har företaget nu tillkÀnnagett ett nytt pilotprogram. Det gÄr ut pÄ att testa Ätervinningsbara och komposterbara pappersförpackningar för företagets chokladkakor.

Detta program Àr exklusivt för Australien och speciellt Coles stormarknader. Landets kunder kommer fÄ en miljövÀnlig förpackning nÀr de köper KitKat-bars, istÀllet för den traditionella plastförpackningen. Varje chokladkaka kommer att innehÄlla en QR-kod sÄ att företaget kan fÄ feedback pÄ produkten.

Enligt Environmental Leader tror NestlĂ© att "det hĂ€r initiativet skulle kunna spara 1 900 ton CO2-utslĂ€pp Ă„rligen om det expanderade utanför Australien. Att minska beroendet av engĂ„ngsplast har ocksĂ„ andra fördelar, som att minska energiförbrukningen i samband med produktions- och transportprocesser samt att minska föroreningsnivĂ„erna i samband med förbrĂ€nning av plastmaterial pĂ„ deponier”.

Förutom detta initiala Ätagande sÄ har Nestlé garanterat att göra alla sina förpackningar Ätervinningsbara eller ÄteranvÀndbara senast 2025. Detta gÀller alla deras mÀrken (inklusive KitKat). Om pilotprogrammet blir framgÄngsrikt i Australien sÄ kommer företaget att utöka sitt program till andra lÀnder. Detta som ett sÀtt att minska det globala beroendet av engÄngsplast för livsmedelsförpackningar.

Bild: Nestlé


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.