Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 Installation visar oss hur mycket CO2 träd lagrar

🌳 Installation visar oss hur mycket CO2 träd lagrar

I denna italienska botaniska trädgård visar en ny installation besökarna hur mycket koldioxid träden lagrar.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Alla vet att vi behöver träd, eftersom de absorberar CO2-utsläpp och avger syre. Men eftersom vi inte kan se hur mycket träden hjälper oss så kan det ibland vara svårt att förstå vikten av trädens betydelse - och att verkligen uppskatta dem.

För att på ett tydligt sätt visa människor hur stor roll träden spelar så har designkontoret Carol Ratti Associati (CRA), tillsammans med energibolaget Eni, skapat Natural Capital. Installationen är placerad i den historiska botaniska trädgården Orto Botanico di Brera i Milano, Italien. Denna installation visar gäster som besöker parken exakt hur mycket CO2 växterna och träden i trädgården fångar och lagrar. Och det är arrangerat på ett vackert och tydligt sätt.

Optimist Daily skriver "Vart och ett av trädslagen i trädgården är kopplat till en flytande sfär som visar hur mycket CO2 träden absorberar. Installationen sträcker sig över uppemot 500 kvadratmeter trädgård, vilket får det att se ut som om luften är full av gigantiska bubblor.”

Målet för projektet är att hjälpa människor att verkligen förstå hur mycket vi är beroende av alla slags växter, inklusive träd och skogar, för rent syre. Teamet bakom installationen hoppas att displayen verkligen får folk att inse vikten av att skydda de träd vi har kvar och hur viktigt det är för oss att rädda, bevara och odla dem.

Bild: Carol Ratti Associati/Marco Beck Peccoz via Optimist Daily


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.