Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 Installation visar oss hur mycket CO2 trĂ€d lagrar

🌳 Installation visar oss hur mycket CO2 trĂ€d lagrar

I denna italienska botaniska trÀdgÄrd visar en ny installation besökarna hur mycket koldioxid trÀden lagrar.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Alla vet att vi behöver trÀd, eftersom de absorberar CO2-utslÀpp och avger syre. Men eftersom vi inte kan se hur mycket trÀden hjÀlper oss sÄ kan det ibland vara svÄrt att förstÄ vikten av trÀdens betydelse - och att verkligen uppskatta dem.

För att pÄ ett tydligt sÀtt visa mÀnniskor hur stor roll trÀden spelar sÄ har designkontoret Carol Ratti Associati (CRA), tillsammans med energibolaget Eni, skapat Natural Capital. Installationen Àr placerad i den historiska botaniska trÀdgÄrden Orto Botanico di Brera i Milano, Italien. Denna installation visar gÀster som besöker parken exakt hur mycket CO2 vÀxterna och trÀden i trÀdgÄrden fÄngar och lagrar. Och det Àr arrangerat pÄ ett vackert och tydligt sÀtt.

Optimist Daily skriver "Vart och ett av trĂ€dslagen i trĂ€dgĂ„rden Ă€r kopplat till en flytande sfĂ€r som visar hur mycket CO2 trĂ€den absorberar. Installationen strĂ€cker sig över uppemot 500 kvadratmeter trĂ€dgĂ„rd, vilket fĂ„r det att se ut som om luften Ă€r full av gigantiska bubblor.”

MÄlet för projektet Àr att hjÀlpa mÀnniskor att verkligen förstÄ hur mycket vi Àr beroende av alla slags vÀxter, inklusive trÀd och skogar, för rent syre. Teamet bakom installationen hoppas att displayen verkligen fÄr folk att inse vikten av att skydda de trÀd vi har kvar och hur viktigt det Àr för oss att rÀdda, bevara och odla dem.

Bild: Carol Ratti Associati/Marco Beck Peccoz via Optimist Daily


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.