Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ¶ Fler hundĂ„r för din bĂ€ste vĂ€n

đŸ¶ Fler hundĂ„r för din bĂ€ste vĂ€n

Loyal, ett företag inom veterinÀrmedicin, fÄr godkÀnnande frÄn FDA för en banbrytande studie om hundars livslÀngd.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Loyal, ett företag inom veterinÀrmedicin, syftar till att förlÀnga hÀlsosamma levnadsÄr och livslÀngd hos hundar genom utvecklingen av banbrytande lÀkemedel.

Företaget har nyligen fÄtt godkÀnnande frÄn FDA för sin studie av förlÀnga livet pÄ sÀllskapshundar.

Första studien för att förlÀnga hundars livslÀngd

Loyals uppdrag Àr att hjÀlpa hundar att leva lÀngre och hÀlsosammare liv genom att utveckla de första FDA-godkÀnda lÀkemedlen utformade specifikt för detta ÀndamÄl.

Som en del av deras vÀg till FDA-godkÀnnande mÄste Loyal genomföra en klinisk prövning som visar lÀkemedlets effektivitet.

Eftersom ingen tidigare har utvecklat ett lÀkemedel för att förlÀnga livslÀngden hos varken hundar eller mÀnniskor, bygger Loyal vÀgen till FDA-godkÀnnande i stor utstrÀckning frÄn grunden.

Protokollsamtycket frÄn FDA innebÀr att den vetenskapliga designen av Loyals studie uppfyller deras höga kvalitetsstandarder. Denna validering banar vÀg för att avgöra om Loyals lÀkemedel faktiskt fungerar.

En milstolpe inom veterinÀrmedicin

Karen Greenwood, Loyals Senior Vice President för Regulatory & Strategy, sÀger:

"Detta Ă€r en milstolpe för vilket lĂ€kemedelsföretag som helst, men det Ă€r sĂ€rskilt betydelsefullt eftersom det, sĂ„vitt vi vet, Ă€r första gĂ„ngen FDA har accepterat en klinisk studie som avser att visa att ett lĂ€kemedel förlĂ€nger livslĂ€ngd och hĂ€lsosamma levnadsĂ„r, snarare Ă€n att bara bevisa effektivitet mot en enda, specifik sjukdom – vilket Ă€r fallet med de flesta lĂ€kemedel pĂ„ marknaden idag."

Fortfarande mycket arbete kvar

Trots denna milstolpe finns det fortfarande mycket arbete kvar att göra, eftersom kliniska prövningar Àr komplexa. Forskare mÄste fatta beslut baserade pÄ bevis i studiedesign och behandlingar, men den verkliga effekten för ett lÀkemedel kommer inte att vara kÀnt förrÀn studien genomförs.

Greenwood betonar vikten av kliniska prövningar och sÀger:
"Om studien inte ger ett positivt resultat kommer vi inte – och borde inte – fĂ„ godkĂ€nnande."

Även om kosttillskott inte omfattas av samma rigorösa FDA-godkĂ€nnandeprocess har Loyal valt att satsa pĂ„ lĂ€kemedelsutveckling, pĂ„ grund av de noggranna standarder som tillĂ€mpas vid lĂ€kemedelsgodkĂ€nnande. Greenwood förklarar att kosttillskott inte garanterar sĂ€kerhet eller effektivitet, vilket inte Ă€r tillrĂ€ckligt, sĂ€rskilt nĂ€r det gĂ€ller vĂ„ra husdjur.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.