Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💧 Ditt vattenintag kan vara nyckeln till lycka

💧 Ditt vattenintag kan vara nyckeln till lycka

En ny undersökning visar att det finns ett samband mellan lycka och hur mycket vatten man dricker.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

I en enkÀt riktad till tvÄ tusen amerikaner undersökte OnePoll om det fanns ett samband mellan hur mycket vatten man dricker och hur man mÄr. De fann att ju bÀttre vÀtskebalans personerna i undersökningen hade, desto mer optimistiska, energiska och framgÄngsrika var de.

Good News Network skrev att den första frĂ„gan i enkĂ€ten gĂ€llde nivĂ„ pĂ„ lycka. De som drack mest vatten, sex eller flera glas varje dag, var mest troliga att svara att de var ”mycket glada”. De “mycket glada” utgjorde 41% av gruppen som drack mest vatten. Endast 12% av gruppen som drack vĂ€ldigt lite vatten, ett glas eller mindre per dag, svarade att de var “mycket glada”.

NÀsta bedömningsgrund var optimism. 40% av de mÀnniskor som drack sex eller fler glas vatten sÄg sig sjÀlva som optimistiska personer. Endast 10% av dem som drack vÀldigt lite vatten tyckte sig vara optimistiska.

De som drack mer vatten kÀnde sig i större utstrÀckning utsövda och pigga nÀr de vaknade. Sist men inte minst svarade fler i den gruppen att de ansÄg sig framgÄngsrika.

Allt det hĂ€r lĂ„ter fantastiskt, men vad sĂ€ger vetenskapen? HjĂ€rnan pĂ„verkas starkt av din vĂ€tskebalans. I en studie av unga kvinnor fann forskare att sĂ„ lite som 1,4% vĂ€tskeförlust, efter till exempel trĂ€ning, pĂ„verkade bĂ„de humör och koncentration. Del av samma forskargrupp gjorde en liknande studie pĂ„ unga mĂ€n. Den visade att 1,6% vĂ€tskeförlust leder till ett sĂ€mre arbetsminne och ökade kĂ€nslor av Ă„ngest och trötthet. Health Time skrev, ‘MĂ„nga andra studier som inkluderar bĂ„de barn och Ă€ldre vuxna, har visat att mild uttorkning kan försĂ€mra humör, minne och hjĂ€rnans prestanda.’

Om mild uttorkning har negativ inverkan pÄ kropp, humör och livsinstÀllning sÄ finns ett enkelt sÀtt, för alla som Àr lyckligt lottade att ha tillgÄng till rent dricksvatten, att boosta sitt liv och ha en positiv inverkan pÄ sin omgivning. Drick mer vatten och bli en mer optimistisk person!


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.