Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💧 Ditt vattenintag kan vara nyckeln till lycka

💧 Ditt vattenintag kan vara nyckeln till lycka

En ny undersökning visar att det finns ett samband mellan lycka och hur mycket vatten man dricker.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

I en enkät riktad till två tusen amerikaner undersökte OnePoll om det fanns ett samband mellan hur mycket vatten man dricker och hur man mår. De fann att ju bättre vätskebalans personerna i undersökningen hade, desto mer optimistiska, energiska och framgångsrika var de.

Good News Network skrev att den första frågan i enkäten gällde nivå på lycka. De som drack mest vatten, sex eller flera glas varje dag, var mest troliga att svara att de var ”mycket glada”. De “mycket glada” utgjorde 41% av gruppen som drack mest vatten. Endast 12% av gruppen som drack väldigt lite vatten, ett glas eller mindre per dag, svarade att de var “mycket glada”.

Nästa bedömningsgrund var optimism. 40% av de människor som drack sex eller fler glas vatten såg sig själva som optimistiska personer. Endast 10% av dem som drack väldigt lite vatten tyckte sig vara optimistiska.

De som drack mer vatten kände sig i större utsträckning utsövda och pigga när de vaknade. Sist men inte minst svarade fler i den gruppen att de ansåg sig framgångsrika.

Allt det här låter fantastiskt, men vad säger vetenskapen? Hjärnan påverkas starkt av din vätskebalans. I en studie av unga kvinnor fann forskare att så lite som 1,4% vätskeförlust, efter till exempel träning, påverkade både humör och koncentration. Del av samma forskargrupp gjorde en liknande studie på unga män. Den visade att 1,6% vätskeförlust leder till ett sämre arbetsminne och ökade känslor av ångest och trötthet. Health Time skrev, ‘Många andra studier som inkluderar både barn och äldre vuxna, har visat att mild uttorkning kan försämra humör, minne och hjärnans prestanda.’

Om mild uttorkning har negativ inverkan på kropp, humör och livsinställning så finns ett enkelt sätt, för alla som är lyckligt lottade att ha tillgång till rent dricksvatten, att boosta sitt liv och ha en positiv inverkan på sin omgivning. Drick mer vatten och bli en mer optimistisk person!


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.