Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📗 Boken som utforskar varför vi Ă„ldras och varför vi inte mĂ„ste göra det

📗 Boken som utforskar varför vi Ă„ldras och varför vi inte mĂ„ste göra det

Den första mÀnniskan som blir 150 Är kan redan vara född, menar David Sinclair. Han Àr en av lÄnglevnadsforskningens frÀmsta profiler och utforskar Àmnet i boken "LivslÀngd: Varför vi Äldras och varför vi inte mÄste göra det" som slÀpps idag.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Enligt författaren David Sinclair Àr inte frÄgan om hans forskningsteam kommer lyckas med att stoppa Äldrande i den mÀnskliga kroppen, utan snarare nÀr de kommer att lyckas.

– Som art lever vi mycket lĂ€ngre Ă€n nĂ„gonsin, men inte mycket bĂ€ttre. Det senaste Ă„rhundradet har vi fĂ„tt fler Ă„r, men inte mer liv – i varje fall inte liv vĂ€rt att leva. SĂ„ lĂ€nge jag kan minnas har jag velat förstĂ„ varför vi Ă„ldras. Men att hitta ursprunget till en komplex biologisk process Ă€r som att söka efter kĂ€llan vid en flods begynnelse: det Ă€r inte lĂ€tt, sĂ€ger David Sinclair till Fri Tanke förlag som ger ut den svenska översĂ€ttningen av boken.

David Sinclair Àr biolog och professor i genetik vid Harvarduniversitetet. Han har startat ett flertal bioteknikföretag, Àr medgrundare och en av chefredaktörerna för tidskriften Aging och listades Är 2014 som en av de hundra mest inflytelserika personerna i vÀrlden av Time Magazine.

Att stoppa eller till och med vÀnda Äldrande i den mÀnskliga kroppen, Àr det David Sinclairs forskningsteam jobbar med i labb utspridda över vÀrlden. De Àr övertygade om att det bara Àr en tidsfrÄga innan de lyckas och dÀrför Àr av yttersta vikt att vi redan nu börjar tala om de stora frÄgor som kan bli aktuella i ett scenario dÀr mÀnniskor lever vÀsentligt lÀngre:

  • Hur ska vi organisera vĂ„ra samhĂ€llen?
  • Vad hĂ€nder med arbetsliv och pension?
  • Hur ska vi försĂ€kra oss om att den nya tekniken inte bara kommer de rika tillgodo?

I boken fĂ„r du följa den vetenskapliga upptĂ€cktens process, lĂ€ra dig om framvĂ€xande teknologier och enkla livsstilsförĂ€ndringar – som fasta, exponering för kyla, trĂ€ning med rĂ€tt intensitet och att Ă€ta mindre kött. Samtliga har visat sig kunna leda till att vi kan leva lĂ€ngre och mer hĂ€lsosamt. Fri Tanke beskriver boken som en guide för den som vill ta kommando över sitt eget livsöde och presenterar en modig vision om mĂ€nsklighetens framtid.

– Åldrande Ă€r en sjukdom och den sjukdomen gĂ„r att behandla, sĂ€ger Sinclair.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.