Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŒŒ Senapsplanta: ett alternativ till flygbrĂ€nsle?

đŸŒŒ Senapsplanta: ett alternativ till flygbrĂ€nsle?

Ett team av forskare vid University of Georgia tror att en typ av senapsplanta kan bli ett alternativ till fossilt flygbrÀnsle och minska utslÀppen med 68%.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Flygindustrin Àr kanske inte den mest miljövÀnliga sektorn, men om flygbrÀnslet kan bli mer hÄllbart sÄ bidrar detta i stor utstrÀckning till att minska branchens miljöpÄverkan. Just detta Àr vad forskare vid University of Georgia försöker Ästadkomma. Teamet tror att de har en lösning till biobrÀnsle tack vare vÀxten Brassica carinata, en oÀtlig oljevÀxtgröda som Àr en typ av senapsvÀxt.

Forskaren Puneet Dwivedi förklarar i studien som skrivits om detta projekt att detta nya brÀnsle kan minska koldioxidutslÀppen med upp till 68% och att det amerikanska jordbruket ocksÄ skulle ha nytta av denna lösning.

– Om vi ​​kan sĂ€kra rĂ„varuförsörjningen och ge lĂ€mpliga ekonomiska incitament lĂ€ngs leveranskedjan sĂ„ finns potential att producera carinata-baserade flygbrĂ€nsle i södra USA.
– Carinata-baserat brĂ€nsle kan bidra till att minska luftfartssektorns koldioxidavtryck samtidigt som det skapar ekonomiska möjligheter och förbĂ€ttrar flödet av ekosystemtjĂ€nster i södra regionen (av USA).

Teamet bakom detta projekt hoppas att deras lösning kommer att hjÀlpa USA att nÄ mÄlet med minskning av koldioxidutslÀpp med 20% till 2030 och en luftfartssektor med noll-utslÀpp till 2050. Alla nya idéer som bereder vÀg för innovationer som kan inspirera till nya lösningar vÀrlden över bÀddar för en mer optimistisk framtidssyn.

Forsknings artikel: GCB Bioenergy – Break-even price and carbon emissions of carinata-based sustainable aviation fuel production in the Southeastern United States


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.