Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🍿 Popcorn kan vara nästa miljövänliga byggmaterial

🍿 Popcorn kan vara nästa miljövänliga byggmaterial

Popcorn kan snart vara ett miljövänligt och naturligt alternativ till isolering baserad på plast.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Popcorn kan vara mer än bara snacks. Forskare vid Göttingen universitet i Tyskland har funnit att skivor isolerade med popcorn har bra isoleringsförmåga och är bra skydd mot bränder. Att skydda mot bränder är en mycket viktig fördel, eftersom den konstgjorda isoleringen som ofta används i dagsläget är ganska lättantändlig. Detta medför att branden lättare sprider sig och orsakar mer skada.

Den traditionella isoleringen som finns i de flesta hem är gjord av plast och produktionen orsakar föroreningar. Teamet bakom den nya idén med isolering av popcorn säger till Positive News:

– Den stora fördelen med detta granulerade material är att det är ett växtbaserat, miljövänligt och... hållbart alternativ till de produkter som härrör från petroleum, vilket för närvarande används i industrin.

Innan produkten tas i bruk måste teamet utreda hur hållbara “popcornskivorna” är i jämförelse med den isolering som används för närvarande. Dessutom vill teamet se om popcorn kommer att locka vilda djur. Göttingens universitet har redan tecknat ett avtal med ett byggmaterialföretag som heter Bachl Group för tillverkningsprocessen av popcornisoleringen.

Chefen för teamet, Alireza Kharazipour, tror att "denna nya process, baserad på plastindustrins (befintliga processer), möjliggör en kostnadseffektiv produktion av isoleringsskivor i industriell skala. Speciellt inom området för isolering i byggnationer så säkerställer detta att naturliga isoleringsmaterial inte längre bara är nischprodukter.”

Att söka lösningar i naturen kan bidra till att en mer hållbar framtid kommer snabbare.

Bild: Bachl Group via Positive News


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.