Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŠâ€â™€ïž Fraktcontainer förvandlas till hĂ„llbar swimmingpool

đŸŠâ€â™€ïž Fraktcontainer förvandlas till hĂ„llbar swimmingpool

Amerikanska Modpools förvandlar fraktcontainrar till hÄllbara pooler.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Amerikanska Modpools ger fraktcontainrar ett andra liv som simbassÀnger. Paul Rathnam frÄn Vancouver lockades av tanken pÄ att ha en pool hemma pÄ tomten dÀr hans barn kunde leka.

– Fraktcontainrar Ă€r i princip vĂ€rldens kartonger, sĂ€ger han till Fast Company. De tar all vĂ„r last runt om i vĂ€rlden, sĂ€kert. Och de Ă€r Ă„teranvĂ€ndbara.

Han bestÀmde sig för att experimentera kring att göra om gamla fraktcontainrar till nÄgot alla kan njuta av. Efter att han gjort nÄgra framgÄngsrika pooler startade han företag Modpools för att kunna bygga vidare pÄ idén.

– Att göra containrarna till nĂ„got som du kan anvĂ€nda i 30 Ă„r pĂ„ din fastighet Ă€r förmodligen den bĂ€sta formen av Ă„tervinning, sĂ€ger Rathnam.

Modpools anvÀnder ett modulÀrt tillvÀgagÄngssÀtt för att bygga poolerna. FrÄn rederierna vÀljs de containrar som Àr renast och har minst antal bucklor. Sedan skÀr företaget ut bitar i önskad form och storlek. Slutligen tas den fÀrdiga poolen till sitt nya hem för installation.

Hittills har 800 Modpools installerats i Nordamerika.

Fast Company rapporterar att "företaget har gjort pooler i alla former och storlekar inklusive infinitypooler, fönsterfunktioner och till och med anslutna badtunnor".

Idag finns Rathnams pooler i USA och Kanada. Sedan 2017, dÄ han började omvandla containrar till pooler, sÄ har 800 Modpools installerats i Nordamerika. Under pandemin har efterfrÄgan pÄ Modpools ökat och det senaste Äret har varit företagets mest hektiska Är hittills.

Bild: Modpools via Fast Company


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.