Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏊‍♀️ Fraktcontainer förvandlas till hållbar swimmingpool

🏊‍♀️ Fraktcontainer förvandlas till hållbar swimmingpool

Amerikanska Modpools förvandlar fraktcontainrar till hållbara pooler.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Amerikanska Modpools ger fraktcontainrar ett andra liv som simbassänger. Paul Rathnam från Vancouver lockades av tanken på att ha en pool hemma på tomten där hans barn kunde leka.

– Fraktcontainrar är i princip världens kartonger, säger han till Fast Company. De tar all vår last runt om i världen, säkert. Och de är återanvändbara.

Han bestämde sig för att experimentera kring att göra om gamla fraktcontainrar till något alla kan njuta av. Efter att han gjort några framgångsrika pooler startade han företag Modpools för att kunna bygga vidare på idén.

– Att göra containrarna till något som du kan använda i 30 år på din fastighet är förmodligen den bästa formen av återvinning, säger Rathnam.

Modpools använder ett modulärt tillvägagångssätt för att bygga poolerna. Från rederierna väljs de containrar som är renast och har minst antal bucklor. Sedan skär företaget ut bitar i önskad form och storlek. Slutligen tas den färdiga poolen till sitt nya hem för installation.

Hittills har 800 Modpools installerats i Nordamerika.

Fast Company rapporterar att "företaget har gjort pooler i alla former och storlekar inklusive infinitypooler, fönsterfunktioner och till och med anslutna badtunnor".

Idag finns Rathnams pooler i USA och Kanada. Sedan 2017, då han började omvandla containrar till pooler, så har 800 Modpools installerats i Nordamerika. Under pandemin har efterfrågan på Modpools ökat och det senaste året har varit företagets mest hektiska år hittills.

Bild: Modpools via Fast Company


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.