Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📈 "Poletten trillade ned rejĂ€lt" – investeraren Einar Bodström om gröna rekordinvesteringarna

📈 "Poletten trillade ned rejĂ€lt" – investeraren Einar Bodström om gröna rekordinvesteringarna

Förra Äret dubblades investeringarna i gröna startups. Vi har pratat med klimatinvesteraren Einar Bodström för att förstÄ varför. Han pekar ocksÄ ut vilken startup han tycker Àr allra mest spÀnnande.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Förra Äret dubblades investeringarna i gröna startups. Vi pratade med klimatinvesteraren Einar Bodström för att förstÄ varför det ökat sÄ mycket.

Han investerar i gröna impactstartups och driver ocksÄ en egen grön startup, Climate View. De hjÀlper stÀder att ta sin klimatplanering pÄ allvar och göra verkstad av den.

Varför dubblades investeringarna i klimatstartups förra Äret?

"Poletten trillade ned rejÀlt. Att vÀrlden rör sig Ät det hÀr hÄllet Àr numera uppenbart för i stort sett alla inblandade. Och dit vÀrlden rör sig finns det tillvÀxt, och dÀr det finns tillvÀxt finns kapitalet. Jag skulle bli förvÄnad ifall investeringarna inte fortsÀtter att öka."

Vilket tycker du Àr den mest intressanta och spÀnnande gröna startupen just nu?

"Otroligt svÄrt att vÀlja, det finns sÄ mÄnga i sÄ mÄnga sektorer. I en svensk kontext fÄr det nog bli Einride, de rör sig otroligt fort och kommer med vÀldigt nya synapser till transportbranschen."

Vad investerar du i för typ av gröna startups?

"SÄdana som tÀnker och agerar stort."

Vilken typ av grön teknik kommer dra till sig störst investeringar under 2022?

"De mest kapitalintensiva, som elproduktion och lagring. Kapplöpningen kring fusion kommer gissningsvis att fortsÀtta dra till sig enormt med kapital och allt som har med lagring att göra borde rimligtvis ocksÄ göra det. Sedan kommer det förmodligen fortsÀtta att spruta pengar över transport och mobilitet."

Vad har du för tips till personer som inte sitter pÄ miljoner men vill investera mindre pengar i gröna startups eller grön teknik?

"TÀnk skiften. Det gÀller att komma fram till vilka skiften man sjÀlv tror pÄ, och baserat pÄ det investera i ett antal olika bolag som Àr pÄ framtidssidan av det skiftet."


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.