Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻️ Plastfolie utan plast

♻️ Plastfolie utan plast

The Great Wrap, ett företag grundat i Australien, har designat en plastfolie som faktiskt bryts ner i naturen - utan att skada den.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Hela vår värld domineras av plast och vi använder den till allt. Fler och fler företag kommer med idéer för att hantera denna situation och skapa innovativa lösningar för att minska mängden plastföroreningar. Ett av dessa företag är The Great Wrap.

The Great Wrap är ett företag grundat i Australien av Jordy och Julia Key. De skapar miljövänlig plastfolie. Även om vissa andra företag gör liknande projekt och säger till konsumenterna att deras plastfolie är biologiskt nedbrytbar så är märkningen ofta missvisande. Även om produkten kan sönderdelas i naturen så är det inte garanterat att det är fördelaktigt eller inte ens neutralt för naturen. The Great Wraps produkt är annorlunda - den är faktiskt biologiskt nedbrytbar och man kan slänga den i samma sorteringskärl som sina matrester. Om den komposteras så ger den nedbrutna "plastfolien" näringsämnen till jorden, snarare än att förstöra den.

Så hur tillverkas plastfolien? Jo, företaget använder biprodukter från chipsindustrin. Många potatisar och allt skal slängs bort. Av dessa restprodukter och avfall skapas ett plastliknande material. Folien kan sedan rullas upp på rullar och säljas. Därmed får restprodukterna och avfallet nytt liv. Rullarna som används är gjorda av återvunna plastflaskor, vilka skapar ett hårt skal som skyddar plastfolien och effektivt skär i materialet.

Baksidan med denna produkt är att den inte kan värmas i mikrovågsugn på hög eller medelhög värme utan risk för att folien smälter. Den kan dock förvaras säkert i kylen i upp till två år utan att den sönderfaller eller går sönder.

Produkter som The Great Wrap är ett mycket bra exempel på innovativa idéer som kan hjälpa en grönare och ljusare framtid att komma snabbare.

Bild: The Great Wrap


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.