Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻️ Startup bakom nytt användningsområde för plast

♻️ Startup bakom nytt användningsområde för plast

Plastblock av återvunnen plast kan nu användas i byggkonstruktioner och samtidigt hjälpa till att minska problemet med plastföroreningar.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

En startup som heter ByFusion har kommit med en lösning för att använda både återvinningsbar och icke-återvinningsbar plast och förvandla dem till byggstenar. Dessa byggstenar kallas ByBlocks och de kan användas för alla typer av konstruktioner. Innan man komprimerar materialet till blocken så behöver plasten inte försorteras eller ens rengöras, vilket sparar både tid och resurser.

Det finns tre olika modeller av block: den första är designad med pinnar som kan låsa i intilliggande block. Den andra är helt platt och den tredje är en kombination av de två första.

ByBlocks har en svaghet, de är känsliga för solljus. Det kan dock lösas genom att applicera ett lager färg på dem eller genom att blocken används tillsammans med väderbeständiga material. När blocken skyddas från solljus så fungerar de lika bra som cementblock.

Just nu har ByFusion sin produktionsenhet i Los Angeles och den kan hantera upp till 450 ton plast varje år. Hittills uppskattar företaget att de har återvunnit 103 ton plast och de hoppas kunna återvinna 100 miljoner ton år 2030.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.