Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚰 MyH20 förvandlar data till dricksvatten i Kina

🚰 MyH20 förvandlar data till dricksvatten i Kina

Xiaoyuan “Charlene” Ren, en av vinnarna av FNs utmĂ€rkelse Young Champions of the Earth, anvĂ€nder data för att förse hushĂ„ll i Kina med rent vatten. MyH2O-nĂ€tverket har försett tiotusentals bybor med rent, drickbart vatten.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

PÄ landsbygden i Kina Àr ett glas rent drickbart vatten inget man kan ta för givet. Cirka 50% av landets grundvatten Àr förorenat pÄ grund av avrinning frÄn jordbruket och kemiska avfall frÄn fabriker. Tack vare Xiaoyuan "Charlene" Ren finns ett sÀtt att navigera genom detta problem.

Hur fungerar MyH2O dÄ? Det Àr en plattform och databas kopplat till en mobilapp. Plattformen Àr beroende av ett rikstÀckande nÀtverk av ungdomsvolontÀrer, utbildade för att testa vattenkvaliteten. NÀr volontÀrerna har gjort tester loggar de resultaten pÄ den interaktiva plattformen sÄ att appanvÀndarna kan veta om deras vatten Àr drickbart eller inte. Med andra ord, den lÀttanvÀnda appen ger byborna/anvÀndarna uppdaterad information om vattenkvaliteten.

Xiaoyuan Ren som Àr 29 Är och har dubbla magisterexamen i miljöteknik, teknik och politik vid Massachusetts Institute of Technology i USA. Hennes mÄl Àr att skapa förÀndring för framtida generationer:

– Om vi vill lösa miljöfrĂ„gor mĂ„ste vi börja pĂ„ bynivĂ„. Vi strĂ€var efter att tjĂ€na vĂ„ra samhĂ€llen och skapa förĂ€ndringar för framtida generationer, hjĂ€lpa dem att förstĂ„ de stora miljöutmaningar vi stĂ„r inför, men ocksĂ„ att lösningar ligger inom rĂ€ckhĂ„ll för var och en av oss.

Att se unga mÀnniskor försöka förÀndra vÀrlden kan inspirera andra att försöka göra detsamma. Det finns positiv kraft i att uppmÀrksamma att vem som helst kan bidra till förÀndra vÀrlden till det bÀttre. Ringar pÄ vattnet Àr en av vÀgarna till att fÄ framtiden att komma snabbare.

Titta pÄ en kort filmsnutt om Xiaoyuan Ren och MyH2O.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.