Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻️ Hållbarhet ökar marknaden för förpackningar med noll avfall

♻️ Hållbarhet ökar marknaden för förpackningar med noll avfall

Marknaden för förpackningar med noll avfall förväntas expandera avsevärt tack vare det växande fokuset på hållbara förpackningar, i kombination med förbättrad infrastruktur för avfallshantering.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

I slutet av decenniet förväntas marknaden för förpackningar med noll avfall ha växt avsevärt tack vare det växande fokuset på hållbara förpackningar och förbättrad infrastruktur för avfallshantering.

Enligt Grand View Research förväntas marknaden nå ett värde av 502,6 miljarder dollar år 2030, växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 9,6%. Rapporten konstaterar att marknaden domineras av pappers- och kartongmaterial och dessa material hade en intäktsandel på 75 % år 2022.

Rapporten från Grand View Research undersökte många olika material och typer av hållbara förpackningar, som till exempel återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara varianter. Rapporten omfattade olika branscher, inklusive personlig vård, elektronik, hälsovård tillsammans med mat och dryck, förklarade Environmental Leader. Nästan hela marknaden består av återanvändbara och återvinningsbara förpackningar som vanligtvis är tillverkade av papper, kartong, glas och metall.

Rapporten säger att ätbara förpackningar förväntas växa med den högsta årliga takten, med nästan 19 % per år, till följd av dess hållbarhet och miljövänlighet. I allmänhet är ätbara förpackningar gjorda av växtbaserade material som är biologiskt nedbrytbara och kan konsumeras.

Över hela branscher prioriteras hållbara förpackningar allt mer och enligt en undersökning från Ball är återvinningsbarhet, återanvändbarhet och biologisk nedbrytbarhet de viktigaste egenskaperna som användarna vill ha.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.