Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🔋 Gamla batterier frĂ„n elfordon fĂ„r nytt liv i Kaliforniens elnĂ€t

🔋 Gamla batterier frĂ„n elfordon fĂ„r nytt liv i Kaliforniens elnĂ€t

En startup baserad i Kalifornien har rÀddat tusentals gamla och anvÀnda fordonsbatterier frÄn soptippar genom att förvandla dem till en energilagringsanlÀggning.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

B2U Storage Solutions Àr en startup baserad i Kalifornien. Initiativet har rÀddat tusentals gamla och begagnade fordonsbatterier frÄn soptippar genom att förvandla dem till en energilagringsanlÀggning. Startupen tjÀnade en miljon dollar förra Äret pÄ att sÀlja lagrad förnybar energi till Kaliforniens elnÀt. Detta tack vare 1300 anvÀnda batteripaket frÄn Honda och Toyota EVs.

Dessa batteripaket har under Äratal drivit bilar. Good News Network skriver att batterierna nu anvÀnds som ett sÀtt att lagra överskott av sol- och vindenergi inför tillfÀllen dÄ solen inte Àr skiner och det inte blÄser.

I stater som Kalifornien Àr nÀtlagring efterfrÄgad och Àr en mycket anvÀndbar destination för dessa typer av batteripaket. San Diego Times uppskattar att denna nya strategi kan sÀnka lagringskostnaderna med 40 %.

Just nu har B2U:s anlÀggning 25 megawatt lagringskapacitet som kan passa in vilken elbil som helst i deras system, rapporterar GNN. Startupen söker japanskt investeringskapital för att utöka sin verksamhet ytterligare.

Miljontals gamla och kasserade batteripaket kommer under det kommande decenniet antingen att Ätervinnas eller fÄ ett andra liv pÄ en anlÀggning som B2U:s för att förhindra att de skickas till deponier.

Bild: B2U Storage Solutions


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.