Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ‡ș🇳 FN:s pris för unga som vill förĂ€ndra vĂ€rlden

đŸ‡ș🇳 FN:s pris för unga som vill förĂ€ndra vĂ€rlden

FN har utsett sju unga kvinnor och mÀn till vinnare i tÀvlingen Young Champions of the Earth. FortsÀtt lÀsa för att lÀra dig mer om priset och vinnarna.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Varje Är arrangerar FN en tÀvling för ambitiösa, lysande och modiga miljöaktivister i Äldern 18 - 30 Är. Nu har sju vinnare utsetts i Young Champions of the Earth - alla frÄn olika delar av vÀrlden.

Hur fungerar tÀvlingen? Kort sagt, alla frÄn 18 till 30 Är, med en bra idé om hur man förÀndrar vÀrlden, kan skicka in ett bidrag. Finalisterna frÄn hela vÀrlden vÀljs efter en öppen ansökningsomgÄng. Vinnarna utses sedan av en global jury. Varje vinnare förvÀntas hÄlla UNEP uppdaterat om sina framsteg och projekt via videor och bloggar.

Titta pÄ ett kort filmklipp om Young Champions of the Earth 2020.

FN skriver:

Är du förĂ€ndringsskapare, regntillverkare, banbrytare? Ser du möjlighet dĂ€r andra ser kris? Vill du förĂ€ndra vĂ€rlden? Young Champions of the Earth syftar till att fira och stödja personer mellan 18 och 30 Ă„r som har enastĂ„ende potential att skapa en positiv miljöpĂ„verkan.

SÄ vad innebÀr priset? Varje vinnare fÄr:

  • 10 000 USD i finansiering
  • NĂ€rvaro vid ett viktigt FN-möte
  • En introduktion till dignitĂ€rer vid prisutdelningen för Champions of the Earth
  • Publicitet och erkĂ€nnande genom intervjuer, online och globala medier

En av vinnarna, Max Hidalgo Quinto, tror att ”vetenskap och teknik med ett socialt och miljömĂ€ssigt fokus kan hjĂ€lpa oss att bygga en bĂ€ttre vĂ€rld”. Max, som Ă€r en 30-Ă„rig forskare och entreprenör frĂ„n Peru, bidrog med ett projekt som heter Yawa.

Yawa Àr en bÀrbar, multifunktionell och hÄllbar teknisk uppfinning som kan lagra 300 liter vatten om dagen, kondenserat frÄn luftfuktighet och dimma. Denna teknik kan till exempel ge tillgÄng till dricksvatten Ät samhÀllen med vattenbrist eller för bevattning av gröna byggnader.

En kort filmsnutt om Max Hidalgo Quinto och hans bidrag.

LĂ€s mer om de andra vinnarna HÄR.

TÀvlingar som denna inspirerar unga mÀnniskor att agera. Att vÄga försöka göra vÀrlden till en bÀttre plats. Att lÄta framtiden komma snabbare.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter