Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🇺🇳 FN:s pris för unga som vill förändra världen

🇺🇳 FN:s pris för unga som vill förändra världen

FN har utsett sju unga kvinnor och män till vinnare i tävlingen Young Champions of the Earth. Fortsätt läsa för att lära dig mer om priset och vinnarna.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Varje år arrangerar FN en tävling för ambitiösa, lysande och modiga miljöaktivister i åldern 18 - 30 år. Nu har sju vinnare utsetts i Young Champions of the Earth - alla från olika delar av världen.

Hur fungerar tävlingen? Kort sagt, alla från 18 till 30 år, med en bra idé om hur man förändrar världen, kan skicka in ett bidrag. Finalisterna från hela världen väljs efter en öppen ansökningsomgång. Vinnarna utses sedan av en global jury. Varje vinnare förväntas hålla UNEP uppdaterat om sina framsteg och projekt via videor och bloggar.

Titta på ett kort filmklipp om Young Champions of the Earth 2020.

FN skriver:

Är du förändringsskapare, regntillverkare, banbrytare? Ser du möjlighet där andra ser kris? Vill du förändra världen? Young Champions of the Earth syftar till att fira och stödja personer mellan 18 och 30 år som har enastående potential att skapa en positiv miljöpåverkan.

Så vad innebär priset? Varje vinnare får:

  • 10 000 USD i finansiering
  • Närvaro vid ett viktigt FN-möte
  • En introduktion till dignitärer vid prisutdelningen för Champions of the Earth
  • Publicitet och erkännande genom intervjuer, online och globala medier

En av vinnarna, Max Hidalgo Quinto, tror att ”vetenskap och teknik med ett socialt och miljömässigt fokus kan hjälpa oss att bygga en bättre värld”. Max, som är en 30-årig forskare och entreprenör från Peru, bidrog med ett projekt som heter Yawa.

Yawa är en bärbar, multifunktionell och hållbar teknisk uppfinning som kan lagra 300 liter vatten om dagen, kondenserat från luftfuktighet och dimma. Denna teknik kan till exempel ge tillgång till dricksvatten åt samhällen med vattenbrist eller för bevattning av gröna byggnader.

En kort filmsnutt om Max Hidalgo Quinto och hans bidrag.

Läs mer om de andra vinnarna HÄR.

Tävlingar som denna inspirerar unga människor att agera. Att våga försöka göra världen till en bättre plats. Att låta framtiden komma snabbare.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.