Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💳🌳 Ett betalkort som stödjer projekt för Ă„terplantering

💳🌳 Ett betalkort som stödjer projekt för Ă„terplantering

Inom snar framtid lanseras ett betalkort som frÀmjar Äterplanering. Genom att anvÀnda betalkortet hjÀlper du till att betala för trÀdplantering tillsammans med Ecosia.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

TreeCard Àr ett nytt betalkort som hjÀlper dig att betala för Äterplanteringsarbete varje gÄng det anvÀnds. Kortet, som Ànnu inte lanseras, Àr ett projekt som skapats av ett fintech-företag i Storbritannien. Företaget sÀkrade nyligen 5,1 miljoner dollar i finansiering för att fÄ ut TreeCard ut marknaden. Kortet lanseras först i Storbritannien och senare i USA och lÀnder i Europa. Jamie Cox, VD för TreeCard sa till TechCrunch:

– [PĂ„ en] övergripande nivĂ„ Ă€r klimatkrisen den största existentiella risken som mĂ€nskligheten har mött de senaste 200 000 Ă„ren; Vi tror att det mest kraftfulla sĂ€ttet att pĂ„verka förĂ€ndringar Ă€r att styra flödet av konsumentfinansiering. Vi bygger ett finansföretag som tillĂ„ter konsumenter att inte bara göra mindre skada med sina utgifter, utan aktivt förbĂ€ttra vĂ€rlden.
– Vi ville skapa en finansiell produkt som gjorde skillnad, en som var lĂ„ngt ifrĂ„n grön tvĂ€tt och gjorde det möjligt för kunderna att förbĂ€ttra effekterna av sina utgifter, utan att drastiskt Ă€ndra deras vanor. Som en fond Ă€r EQT Ventures nĂ€rvaro i bĂ„de Europa och USA den perfekta sprĂ„ngbrĂ€dan för oss att lansera pĂ„ internationella marknader.

Varje gÄng du anvÀnder ditt TreeCard hjÀlper du till att finansiera Äterplantering av skog. Hur? Kortet anvÀnder interchange-avgifter som genereras vid banktransaktioner som sker. Det Àr ganska enkelt att anvÀnda TreeCard. NÀr du har lÀnkat TreeCard-appen till ditt bankkonto kan du börja dirigera dina transaktioner via kortet. Varje gÄng du köper nÄgot finansierar delar av kortets utgifter trÀdplanteringsprojekt som drivs av Ecosia.

Ecosia Àr ett Google-alternativ. Det Àr en miljövÀnlig sökmotor som anvÀnder 80% av sina inkomster frÄn annonser för att plantera trÀd över hela vÀrlden. Med andra ord genererar Ecosia pengar för trÀdplantering nÀr du surfar pÄ internet. Enligt Intelligent Livings var Ecosia en tidig investerare i TreeCard och köpte 20% av aktierna i företaget. Cox sa:

– De Ă€r vĂ„r nĂ€rmaste partner och vi kommer att arbeta mycket nĂ€ra dem medan vi vĂ€xer. De var först att investera i företaget och kommer att göra all trĂ€dplantering Ă„t oss. Ecosias marknadsföringsteam Ă€r oerhört erfaret och de kommer att hjĂ€lpa oss att anvĂ€nda deras sökmotor som en kanal för att vĂ€rva anvĂ€ndare under de nĂ€rmaste Ă„ren.

I appen som Àr kopplad till TreeCard kan anvÀndare se och övervaka hur mÄnga trÀd de har hjÀlpt till att plantera genom att helt enkelt anvÀnda kortet. Detta för att göra anvÀndarna medvetna om vilken positiv inverkan de har.

Bild: TreeCard via Intelligent Livings

TreeCard har lovat att investera 80% av sina intÀkter frÄn interchange-avgifter i trÀdplantering och andra ÄtgÀrder för restaurering av skogar.

Bild: TreeCard via Intelligent Livings


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.