Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻️ Engångsmasker förvandlas till skräpplockare

♻️ Engångsmasker förvandlas till skräpplockare

Under det senaste året har engångsmasker blivit en stor källa till nedskräpning. Som en lösning på problemet förvandlar Cornwall Hospital maskerna till skräpplockare.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Royal Cornwall Hospital i Truro vill försöka ge engångsmasker ett nytt syfte efter att de har använts - nämligen som skräpplockare som de sedan delar ut till de 332 skolor som finns i Cornwall.

Tanya Cowing från Sterile Services på Royal Cornwall Hospital förklarar för BBC hur de omvandlar maskerna till skräpplockare:

– Självklart måste vi ta bort banden man sätter bakom öronen och metallbiten som sitter över näsan. Sedan smälts allt ned och bildar stora block som sedan krossar till plastkorn och återanvänds.

För att göra en skräpplockare krävs 45 masker. Roz Davies (som också jobbar på sjukhuset) säger att de vanligtvis använder 300 masker om dagen, men under pandemin ökade antalet till 10 000 masker om dagen. Sjukhusen hoppas att inte behöva använda engångsmasker alls i framtiden.

– Vi vill alla ha återanvändbara kirurgiska masker, säger Davies. Det är slutresultatet, men hindren finns (i dagsläget) av en mycket bra anledning och vi måste hålla oss till dem för att hålla vår personal och patienter säkra ... tills dess (då endast återanvändbara masker är möjligt) så återanvänder åtminstone skräplockarinitiativet det vi har.

Detta projekt gör mer än att bara förvandla masker till något användbart, det ger också den yngre generationen i Cornwall en chans att skapa nya och hållbara vanor. Det bidrar till att utveckla en miljömedvetenhet som förhoppningsvis kommer att följa dem genom livet.

Förhoppningsvis hjälper sådana här projekt, som både gör skillnad och inspirerar unga människor att bry sig om vår planet, framtiden att komma snabbare.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.