Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🧊 Den hĂ€r Ă„tervinningsbara kylvĂ€skan Ă€r gjord av ull

🧊 Den hĂ€r Ă„tervinningsbara kylvĂ€skan Ă€r gjord av ull

Denna nya Ätervinningsbara kylvÀska Àr plastfri och anvÀnder ull för att hÄlla saker svala.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Vanligtvis anvÀnds ett material som kallas polyuretanskum som isolering för att hÄlla produkter svala. Problemet med detta Àr att materialet Àr svÄrt att Ätervinna, produktionen involverar skadliga kemikalier och det slÀpper ut skadliga gaser nÀr det bryts ned. Nu har en start-up som heter Wool Street kommit med en mer miljövÀnlig design. En kylvÀska som Àr isolerad med ull.

Wooly Cooler mÀter 38 x 67 cm lÀngs sidorna och 35 cm pÄ höjden. KylvÀskans hölje bestÄr av Ätervinningsbart rostfritt stÄl och aluminium.

Det som gör att Wooly sticker ut som produkt, förutom stÄl och aluminiumhölje istÀllet för hÄrdplast, Àr sjÀlva isoleringsmaterialet. IstÀllet för att anvÀnda polyuretan eller styrofoam sÄ vÀnde tillverkarna blickarna mot ett grönare material - 100% naturlig fÄrull. Enligt företaget visar tester att ullmaterial har en isoleringsprestanda likt polyuretan. Ull kan ocksÄ bibehÄlla is i tre dagar.

Wooly Cooler Àr inte bara tillverkad av hÄllbara material. Den har ocksÄ specialfunktioner som till exempel ett drÀneringshÄl som passar till vanliga amerikanska trÀdgÄrdsslangar för att tömma ut den smÀlta isen, liksom en löstagbar bricka som sitter inuti och hÄller saker som sallad eller smörgÄsar borta frÄn fukt.

För tillfÀllet Àr Wooly Cooler föremÄl för en kickstart-kampanj. Man kan för 200 dollar stÀlla sig i kö för en kylvÀska. Om allt gÄr enligt planen startar leveranserna i mars 2022.

Bild: Wool Street via New Atlas


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.