Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌱 Drönare planterar 40 000 frön om dagen

🌱 Drönare planterar 40 000 frön om dagen

Med hjälp av artificiell intelligens och specialdesignade frökapslar så skjuter start-upen frön i marken från hög höjd.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Med hjälp av en flotta av mycket avancerade "oktokoptrar" bekämpar denna australiensiska start-up, som heter AirSeed Technologies, effekterna av avskogning och förluster av biologisk mångfald. Genom att kombinera artificiell intelligens med specialdesignade frökapslar så kan start-upen skjuta ner nya frön i marken från hög höjd.

– Var och en av våra drönare kan plantera över 40 000 frökapslar per dag och de flyger helt självständigt, säger Andrew Walker, VD och medgrundare av AirSeed Technologies till Euronews.com.

– Jämfört med traditionella metoder går det 25 gånger snabbare, men blir också 80 procent billigare.

Var och en av drönarna är laddade med frön som är speciellt utvalda och kompatibla med livsmiljön som de kommer att planteras i. Kapslarna som fröna är placerade inuti är tillverkade av biomassa som är avfall från andra verksamheter. Detta ger en kolrik beläggning som skyddar fröna från gnagare, insekter och fåglar.

– Nischen ligger egentligen i vår bioteknik, som är stödsystemet för fröet när det väl är på marken, säger Walker. Det skyddar fröet från olika typer av vilda djur, men stöder också fröet när det gror och hjälper verkligen till att leverera alla de näringsämnen och mineraler som det behöver, tillsammans med probiotika för att verkligen öka tillväxten i ett tidigt skede.

Genom att få drönarna att plantera fröna i förutbestämda mönster och sedan registrera varje frös koordinater så kan AirSeed senare bedöma trädens hälsa medan de växer.

– Vi är mycket medvetna om det faktum att vi måste återställa markens hälsa, vi måste återställa mikrobiella samhällen i marken, och vi måste återställa primära livsmiljöer för djur, fortsätter Walker, som tror att den drönarbaserade tekniken har obegränsade möjligheter.

Vid det här laget har AirSeed planterat 50 000 träd och år 2024 är deras mål att ha planterat 100 miljoner träd. AirSeed siktar mot att, likt ett väl preparerat frö, gro och växa till ett robust och vitt förgrenat nätverk för en grönare framtid.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.