Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🎉 Det är dags att festa miljövänligt!

🎉 Det är dags att festa miljövänligt!

Denna miljövänliga konfetti, som är tillverkad av stärkelse, innehåller blom-, gräs- och örtfröer.

Linn Winge
Linn Winge

Konfetti är en rolig del av firande och en populär ceremoni. Tyvärr är konfetti i regel skadligt för naturen. Den traditionella konfettin är gjord av plast eller mylar. Dessa material kan orsaka mycket skada i miljön och för vilda djur. På senare tid har miljövänlig konfetti fått mycket uppmärksamhet, särskilt ett märke som heter Saatgutkonfetti.

Philip Weyer ville tillsammans med några vänner boosta den biologiska mångfalden på ett roligt och annorlunda sätt. Det fick dem att starta Saatgutkonfetti, ett tyskt “start-up” som har skapat biologiskt nedbrytbar konfetti gjord av stärkelse och färgad med naturliga färgämnen. Konfettin innehåller en blandning av 26 olika gräs-, ört- och blomfrösorter. Detta gör konfettin miljövänlig och gynnsam för pollinerare och andra insekter.

Philip Weyer Bild: HNA

Det finns många fördelar med att lägga till blom-, gräs- och örtfröer i konfetti. Både blommorna och gräset fungerar som en livsmiljö och födokälla för olika djur och insekter. Fröerna hjälper till att bevara den biologiska mångfalden i bebyggda områden och resultatet av konfettin ger oss människor något vackert att titta på.

Saatguttkonfetti är en tysk start-up och därför innehåller deras konfetti frön från Tyskland. Om du vill använda miljövänlig konfetti med blomfrön, se till att hitta ett varumärke vars konfetti innehåller frön som hör hemma där du bor.

Bild: Saatgutkonfetti

Världen har nu alternativet att fira med miljövänliga konfetti. Förhoppningsvis hoppar många människor på trenden. Som Shashi Mostafa (värd för det populära Instagramkontot Get.waste.ed som belyser hållbarhetsfrågor) sa "Det är dags att festa miljövänligt!"

📝 Få en dos faktabaserad optimism varje vecka.

Bli en del av över 15 000 optimistiska, framtidsinriktade prenumeranter som vill att framtiden kommer snabbare.