Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🎉 Det Ă€r dags att festa miljövĂ€nligt!

🎉 Det Ă€r dags att festa miljövĂ€nligt!

Denna miljövÀnliga konfetti, som Àr tillverkad av stÀrkelse, innehÄller blom-, grÀs- och örtfröer.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Konfetti Àr en rolig del av firande och en populÀr ceremoni. TyvÀrr Àr konfetti i regel skadligt för naturen. Den traditionella konfettin Àr gjord av plast eller mylar. Dessa material kan orsaka mycket skada i miljön och för vilda djur. PÄ senare tid har miljövÀnlig konfetti fÄtt mycket uppmÀrksamhet, sÀrskilt ett mÀrke som heter Saatgutkonfetti.

Philip Weyer ville tillsammans med nĂ„gra vĂ€nner boosta den biologiska mĂ„ngfalden pĂ„ ett roligt och annorlunda sĂ€tt. Det fick dem att starta Saatgutkonfetti, ett tyskt “start-up” som har skapat biologiskt nedbrytbar konfetti gjord av stĂ€rkelse och fĂ€rgad med naturliga fĂ€rgĂ€mnen. Konfettin innehĂ„ller en blandning av 26 olika grĂ€s-, ört- och blomfrösorter. Detta gör konfettin miljövĂ€nlig och gynnsam för pollinerare och andra insekter.

Philip Weyer Bild: HNA

Det finns mÄnga fördelar med att lÀgga till blom-, grÀs- och örtfröer i konfetti. BÄde blommorna och grÀset fungerar som en livsmiljö och födokÀlla för olika djur och insekter. Fröerna hjÀlper till att bevara den biologiska mÄngfalden i bebyggda omrÄden och resultatet av konfettin ger oss mÀnniskor nÄgot vackert att titta pÄ.

Saatguttkonfetti Àr en tysk start-up och dÀrför innehÄller deras konfetti frön frÄn Tyskland. Om du vill anvÀnda miljövÀnlig konfetti med blomfrön, se till att hitta ett varumÀrke vars konfetti innehÄller frön som hör hemma dÀr du bor.

Bild: Saatgutkonfetti

VÀrlden har nu alternativet att fira med miljövÀnliga konfetti. Förhoppningsvis hoppar mÄnga mÀnniskor pÄ trenden. Som Shashi Mostafa (vÀrd för det populÀra Instagramkontot Get.waste.ed som belyser hÄllbarhetsfrÄgor) sa "Det Àr dags att festa miljövÀnligt!"


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.