Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🖱Återvunnen plast blir till grön datormus

🖱Återvunnen plast blir till grön datormus

Microsoft har designat en datormus av återvunnen plast som hittats i vattendrag och i havet.

Linn Winge
Linn Winge

Plast hamnar i våra hav och vattendrag och orsakar problem i ekosystemen. Kan man på något sätt återanvända denna plast så är det dubbel vinst. Många organisationer och företag som jobbar med att plocka plast ur haven återanvänder plasten och tillverkar olika produkter. Som exempel kan nämnas 4Ocean, som gör armband av plasten från de stränder och havsbottnar som organisationen röjt upp.

Nu har även Microsoft skapat en produkt av plast från hav och vattendrag - en ny datormus. På deras hemsida skriver de att Microsoft Ocean Plastic Mouse är ett steg på Microsofts hållbarhetsresa. Musens hölje är tillverkat av 20 procent återvunnen plast. Plastföroreningarna från hav och vattendrag tvättas och förädlas till plastpellets, som sedan blandas in i materialet som används för tillverkningen av musens hölje.

Andra företag som använder “havsplast” är Adidas, som återanvänder plasten till en av sina skomodeller, och Batokos badkläder, som också är gjorda av 100 procent återvunnen plast.

Att återanvända ett material som förorenar ekosystem är ett utmärkt exempel på hur en grönare framtid kan komma snabbare!

📝 Få en dos faktabaserad optimism varje vecka.

Bli en del av över 15 000 optimistiska, framtidsinriktade prenumeranter som vill att framtiden kommer snabbare.