Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ–±Ă…tervunnen plast blir till grön datormus

đŸ–±Ă…tervunnen plast blir till grön datormus

Microsoft har designat en datormus av Ă„tervunnen plast som hittats i vattendrag och i havet.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Plast hamnar i vÄra hav och vattendrag och orsakar problem i ekosystemen. Kan man pÄ nÄgot sÀtt ÄteranvÀnda denna plast sÄ Àr det dubbel vinst. MÄnga organisationer och företag som jobbar med att plocka plast ur haven ÄteranvÀnder plasten och tillverkar olika produkter. Som exempel kan nÀmnas 4Ocean, som gör armband av plasten frÄn de strÀnder och havsbottnar som organisationen röjt upp.

Nu har Àven Microsoft skapat en produkt av plast frÄn hav och vattendrag - en ny datormus. PÄ deras hemsida skriver de att Microsoft Ocean Plastic Mouse Àr ett steg pÄ Microsofts hÄllbarhetsresa. Musens hölje Àr tillverkat av 20 procent Ätervunnen plast. Plastföroreningarna frÄn hav och vattendrag tvÀttas och förÀdlas till plastpellets, som sedan blandas in i materialet som anvÀnds för tillverkningen av musens hölje.

Andra företag som anvĂ€nder “havsplast” Ă€r Adidas, som Ă„teranvĂ€nder plasten till en av sina skomodeller, och Batokos badklĂ€der, som ocksĂ„ Ă€r gjorda av 100 procent Ă„tervunnen plast.

Att ÄteranvÀnda ett material som förorenar ekosystem Àr ett utmÀrkt exempel pÄ hur en grönare framtid kan komma snabbare!


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.