Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🥗 Smart app tar fram recept med ingredienser du redan har hemma

🥗 Smart app tar fram recept med ingredienser du redan har hemma

Har du massor av ingredienser hemma men ingen aning om vad du ska laga? Här är appen som tar fram recept baserat på vad du redan har i kyl, frys och köksskåp.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev med faktabaserade optimistiska nyheter.

Hur många gånger har du stått och tittat in i kylen och köksskåpen och sett massor av ingredienser men ändå inte haft en aning om vad du ska laga? Drömmen vore ju att kunna skriva in ingredienserna och få fram ett recept, eller hur?

SuperCook är appen vars mål är att lösa det här dilemmat och minska matsvinnet på köpet.

Men hjälp av appen börjar du med att göra en inventering. Bara där gör SuperCook antagligen stor nytta eftersom de flesta av oss inte ens riktigt vet vad vi har hemma.

För att lägga till ingredienser i appen börjar du helt enkelt skriva in dem. SuperCook ger förslag och hjälper dig genom att fylla i, vilket gör det ganska enkelt att lägga till många ingredienser snabbt.

Mängder av recept med ingredienser du redan har hemma

När du väl lagt till ingredienserna finns de kvar i appen tills du tar bort dem. För att få uppdaterade recept lägger du alltså till och tar bort ingredienser löpande. Detta är särskilt viktigt vad gäller kryddor, eftersom några tillagda eller saknade kan ändra hundratals recept åt gången.

När inventeringen är gjord kommer appen att ta fram mängder med recept, i många fall handlar det om flera tusen. Ingredienser som har kort datum och på väg att bli dåliga kan du markera som prioriterade, att du vill hitta recept där just de ingår.

Till skillnad från andra snarlika tjänster skiljer SuperCook agnarna från vetet genom att visa dig de recept du kan laga ihop med det som redan finns i ditt kök och de som kräver några extra ingredienser för att matcha originalreceptet. Användare som registrerar sig kan spara sina "virtuella kök" permanent tillsammans med möjligheten att bokmärka recept som de gillar.

Google Play har appen fått 4,6 av 5 möjliga av 4,500 användare och på App Store har den 4,8 av drygt 10,000 användare, så den verkar göra sitt jobb väl.

Fler appar som tar fram recept baserat på matvaror du redan har hemma

Alternativ till SuperCook är Frigo Magic, Yummly, Big Oven och Allrecipes.

Ytterligare ett alternativ är den svenska appen Ingmar. Den har ett liknande upplägg som SuperCook.

I första steget lägger du några minuter på att fylla i vad du har hemma. I nästa steg listar appen maträtter som du kan laga med ingredienser du redan har hemma, men också recept där du saknar en eller två ingredienser. Sista steget är att välja rätt och börja laga.

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev med faktabaserade optimistiska nyheter.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.