Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ„— Smart app tar fram recept med ingredienser du redan har hemma

đŸ„— Smart app tar fram recept med ingredienser du redan har hemma

Har du massor av ingredienser hemma men ingen aning om vad du ska laga? HÀr Àr appen som tar fram recept baserat pÄ vad du redan har i kyl, frys och köksskÄp.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Prenumerera pÄ vÄrt gratis nyhetsbrev med faktabaserade optimistiska nyheter.

Hur mÄnga gÄnger har du stÄtt och tittat in i kylen och köksskÄpen och sett massor av ingredienser men ÀndÄ inte haft en aning om vad du ska laga? Drömmen vore ju att kunna skriva in ingredienserna och fÄ fram ett recept, eller hur?

SuperCook Àr appen vars mÄl Àr att lösa det hÀr dilemmat och minska matsvinnet pÄ köpet.

Men hjÀlp av appen börjar du med att göra en inventering. Bara dÀr gör SuperCook antagligen stor nytta eftersom de flesta av oss inte ens riktigt vet vad vi har hemma.

För att lÀgga till ingredienser i appen börjar du helt enkelt skriva in dem. SuperCook ger förslag och hjÀlper dig genom att fylla i, vilket gör det ganska enkelt att lÀgga till mÄnga ingredienser snabbt.

MĂ€ngder av recept med ingredienser du redan har hemma

NÀr du vÀl lagt till ingredienserna finns de kvar i appen tills du tar bort dem. För att fÄ uppdaterade recept lÀgger du alltsÄ till och tar bort ingredienser löpande. Detta Àr sÀrskilt viktigt vad gÀller kryddor, eftersom nÄgra tillagda eller saknade kan Àndra hundratals recept Ät gÄngen.

NÀr inventeringen Àr gjord kommer appen att ta fram mÀngder med recept, i mÄnga fall handlar det om flera tusen. Ingredienser som har kort datum och pÄ vÀg att bli dÄliga kan du markera som prioriterade, att du vill hitta recept dÀr just de ingÄr.

Till skillnad frÄn andra snarlika tjÀnster skiljer SuperCook agnarna frÄn vetet genom att visa dig de recept du kan laga ihop med det som redan finns i ditt kök och de som krÀver nÄgra extra ingredienser för att matcha originalreceptet. AnvÀndare som registrerar sig kan spara sina "virtuella kök" permanent tillsammans med möjligheten att bokmÀrka recept som de gillar.

PÄ Google Play har appen fÄtt 4,6 av 5 möjliga av 4,500 anvÀndare och pÄ App Store har den 4,8 av drygt 10,000 anvÀndare, sÄ den verkar göra sitt jobb vÀl.

Fler appar som tar fram recept baserat pÄ matvaror du redan har hemma

Alternativ till SuperCook Àr Frigo Magic, Yummly, Big Oven och Allrecipes.

Ytterligare ett alternativ Àr den svenska appen Ingmar. Den har ett liknande upplÀgg som SuperCook.

I första steget lÀgger du nÄgra minuter pÄ att fylla i vad du har hemma. I nÀsta steg listar appen matrÀtter som du kan laga med ingredienser du redan har hemma, men ocksÄ recept dÀr du saknar en eller tvÄ ingredienser. Sista steget Àr att vÀlja rÀtt och börja laga.

Prenumerera pÄ vÄrt gratis nyhetsbrev med faktabaserade optimistiska nyheter.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.