Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Warp News pĂ„ vĂ€rldsutstĂ€llningen Expo 2020 i Dubai

💡 Warp News pĂ„ vĂ€rldsutstĂ€llningen Expo 2020 i Dubai

Warp Institute och Warp News Àr en del av vÀrldsutstÀllningen Expo 2020 i Dubai. Vi Àr inbjudna av den svenska paviljongen och kommer rapportera om de event vi arrangerar sjÀlva eller deltar i, men sÄklart ocksÄ besöka andra paviljonger och event för att rapportera intressanta saker vi hittar.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Warp Institute och Warp News Àr en del av vÀrldsutstÀllningen Expo 2020 i Dubai. VÀrldsutstÀllningar har en historia som gÄr tillbaka till 1791, men den kanske mest kÀnda var den i Paris 1891 som de byggde Eiffeltornet för. Warp Àr i Dubai i en vecka och arrangerar fem evenemang samt deltar i paneler och hÄller anföranden vid ett antal andra evenemang.

Vi Àr inbjudna av den svenska paviljongen och kommer rapportera om de event vi arrangerar sjÀlva eller deltar i, men sÄklart ocksÄ besöka andra paviljonger och event för att rapportera intressanta saker vi hittar. Jag har redan pratat men tvÄ spÀnnande startups som Àr hÀr och deltog sjÀlv i lanseringen av Space for Wildlife. Det Àr Peace Parks Foundation som anvÀnder rymdteknik för att stoppa jakt utrotningshostade djur.

PĂ„ Expo 2020 (som skulle genomförts förra Ă„ret) gör vi det vi alltid gör - sprider faktabaserad optimism i syfte att fĂ„ framtiden att komma snabbare. Framförallt lyfter vi fram Optimist’s Edge. Det Ă€r den edge faktabaserade optimister har nĂ€r de ser förbi svarta rubriker och naiva pessimister och ser verkligheten för vad den Ă€r. DĂ€r gömmer sig ofta enorma möjligheter.

Vi arrangerar en Warp Institute Day med fokus pÄ hur vi fÄr vÄr framtiden i rymden att komma snabbare. Vi kommer Àven prata om varför vi behöver rymden för att fixa problem pÄ jorden, asteroidbrytning, globalt satellitinternet och hur du kommer ha rÄd att Äka till rymden om bara tio Är.

Om varför vi behöver rymden för att fixa problem pÄ jorden.

Dubai Àr en udda plats. Mitt i öknen breder en supermodern stad ut sig i form av dussintals skyskrapor. Bland dessa Burj Khalifa, vÀrldens högsta byggnad som strÀcker sig nÀstan en kilometer upp. Husen bredvid som vÀl Àr typ 500 meter ser smÄ ut i jÀmförelse. PÄ vÀg till Expo 200 ser man nÀstan lika mÄnga oljekraftverk, och det Àr frÄn olja som bÄde den billiga energin och pengarna kommer som byggt denna stad.

NĂ„got som inte Ă€r det minsta modernt Ă€r styrelseskicket. Dubai Ă€r del av Förenade arabemiraten som Ă€r en hĂ„rd diktatur, rankad som Not Free av Freedom House och fĂ„r endast 17 av maximalt 100 poĂ€ng för sin respekt för mĂ€nskliga rĂ€ttigheter. Som jĂ€mförelse fĂ„r lĂ€nderna i toppen – Finland, Norge och Sverige –  100 poĂ€ng.

Warp representeras pÄ plats av mig, Mathias Sundin, och Carolina Olsson.

Följ oss pÄ plats pÄ Twitter: @MathiasSundin och @WarpInstitute samt pÄ Instagram @MathiasSundin och @WarpInstitute


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.