Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŒ€ Minnesota installerar ny gemensam solkraftspark

đŸŒ€ Minnesota installerar ny gemensam solkraftspark

I Makato, Minnesota, kommer en 1,2 megawatts solcellspark att byggas i Är. MÀnniskor som bor i lÀgenheter, husbilar samt personer med lÄga kreditvÀrden kan prenumerera och Àga en del av solpanelen.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

En ny 1,2 megawatts solcellspark hÄller pÄ att byggas i Makato, Minnesota. DÀr kan mÀnniskor som bor i lÀgenheter eller husbilar, sÄvÀl som individer med lÄga kreditvÀrden, prenumerera genom att betala en mÄnadsavgift. Genom att göra det sÄ Àger de en andel av solpanelerna. Andelen Àr jÀmförbar med upp till 120 % av hyresgÀsternas historiska elförbrukning, rapporterar Environmental Leader.

Environmental Leader förklarar vidare att nÀr abonnenternas andel av parken producerar energi, matas strömmen till nÄgot som kallas Xcel Energys elnÀt. DÀrefter krediterar Xcel abonnenten för energiproduktionen och kvittar en del av kundens vanliga Xcel-elrÀkning.

Under sommaren, nÀr dagarna Àr lÄnga och solpanelerna Àr som mest produktiva, genererar de ofta mer el Àn vad abonnenten förbrukar. Om sÄ Àr fallet raderas kundens hela mÄnatliga Xcel-rÀkning och solenergikrediter lagras för vintermÄnaderna. Detta Àr ett sÀtt att kompensera en del av de mÄnatliga rÀkningarna nÀr panelerna Àr mindre produktiva.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.