Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
⚡️ Indien bygger gigantisk energipark för förnybar energi

⚡️ Indien bygger gigantisk energipark för förnybar energi

Indien börjar bygga det som kommer att bli världens största hybridpark för förnybar energi. Parken kommer att vara 72 600 hektar vilket är ungefär lika stor som Singapore.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Indiens premiärminister Narendra Modi reste till Kutch-regionen i västra Gujarat för två veckor sedan för att lägga den första grundstenen till energiparken. Parken kommer att hjälpa Indien att minska landets koldioxidutsläpp med upp till 50 miljoner ton årligen.

I hybridparken för förnybar energi kommer det att finnas solpaneler, lagringsenheter för solenergi och vindkraftverk. I premiärminister Modis PM skrev han:

"Hybridparken för förnybar energi kommer att vara störst i världen och generera 30 000 megawatt."

Denna massiva energipark kommer att stå för en stor del av Indiens imponerande mål att generera 175 GW i förnybar energi 2022 och 450 GW 2030.

Energiparken är en del av ett större projekt som inkluderar en avsaltningsanläggning som tillhandahåller vatten till människor som bor i de torrare delarna av landet. Interesting Engineering skrev:

"Avsaltningsanläggningen kommer att byggas för att bearbeta 26,4 miljoner liter (100 miljoner liter) vatten varje dag, vilket kommer att hjälpa cirka 800 000 människor som bor i det torra området."

Det blir intressant att följa Indiens resa för att bygga denna enorma hybridpark som en av vägarna mot det ambitiösa målet för förnybar energi.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.