Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
☀️ Ett solkraftverk som är en Win-Win-Win-Win

☀️ Ett solkraftverk som är en Win-Win-Win-Win

I New Jersey utvecklas ett projekt för 10 megawatt solcellspark på en gammal deponi. Denna mark kan inte användas till mycket annat och kostar pengar för de lokala samhällena.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

I Southampton, New Jersey, utvecklas ett 10 megawatt (MW) kommunalt solcellsprojekt av CEP Renewables och CS Energy. Naturligtvis är ren energi bra överallt, men på mark som inte kan användas till mycket annat så är det särskilt fördelaktigt. Solenergiparken består egentligen av två 5 MW solcellsystem och är ett gemensamt projekt för två försörjningsdistrikt. Projektet kan producera tillräckligt med el för 2 000 hem.

"Vi är glada över att kunna bygga vidare på framgången från vårt ombyggnadsprojekt i Mount Olive, New Jersey - det största projektet med solkraft på deponimark i Nordamerika - genom att använda en liknande process med detta projekt", säger Chris Ichter, vice VD på CEP Renewables – företaget har gjort liknande saker tidigare.

I det här projektet gör samhällsperspektivet det mer intressant. I ett pressmeddelande från utvecklarna sägs att "utöver att konvertera tidigare oanvändbar mark till en tillgång som genererar ren energi så kommer projektet också att tjäna invånare med låg till måttlig inkomst och kommer att göra det möjligt för kommunerna att få tillbaka 40 års restskatt med räntor .”

Enligt CleanTechnica är CEP Renewable unikt genom att företaget köper deponin och förvandla den till en solfarm. Deponin hade varit övergiven under mycket lång tid och den omfattade miljontals dollar i skatterätter. Township of Southampton gick med på att CEP Renewable köpte alla dessa skatterätter, betalade av dem och sedan stängde ned soptippen och började bygga solenergifarmen. Township of Southampton fick då nästan 40 års restskatter, och ränta på dessa restskatter, betalade under denna process.

En god nyhet är att allt fler gamla deponier nu är eftertraktade för att användas för solenergi. CEP Renewables och CS Energy skriver:

"Det finns över 10 000 stängda deponier i USA, och det har fastställts att stängda deponier kan ta emot mer än 60 GW solenergi - tillräckligt för att driva 7,8 miljoner hem eller delstaten South Carolina. Det har också skett en 80-procentig ökning av sådana här projekt under de senaste 5 åren, till stor del beroende på den expertis som har utvecklats av företag som CEP."

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.