Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌾  Minska utslĂ€ppen - tag el-cykeln istĂ€llet för bilen

🌾 Minska utslĂ€ppen - tag el-cykeln istĂ€llet för bilen

FörsÀljningen av el-cyklar ökade 2019 trots att det statliga stödet togs bort. Det finns flera anledningar till att vi kommer se fler el-cyklar framöver.

Per Söderström
Per Söderström

Dela artikeln

En studie i Portland visar att utslÀppen av vÀxthusgaser minskar markant i staden nÀr anvÀndning av el-cykel tar fart. Anledningen Àr att mÄnga av transporterna i annat fall skulle skett med bil eller buss.

Ytterligare ett argument för el-cykeln Ă€r att man fĂ„r motion - faktiskt!  MĂ„nga el-cyklister Ă„ker lĂ€ngre strĂ€ckor Ă€n de med vanlig cykel, och fĂ„r dĂ€rmed lika mycket motion som dem. Det Ă€r alltsĂ„ inte “fusk” som mĂ„nga vill göra gĂ€llande.

Dessutom - el-cykeln kanske ger upphov till en resa som inte skulle varit aktuell.  (Studien omfattade tolv tusen personer i sju europeiska stĂ€der - bl a Örebro.)

Fusk?

Mycket talar alltsÄ för el-cykeln. SÄ pass mycket att tillverkarna just nu jobbar hÄrt för att klara av den förvÀntade efterfrÄgeökningen vÄren 2021.

Du kommer kunna vĂ€lja pĂ„ pendlarcykel, lĂ„dcykel, flakcykel, mountainbike, “longtails” med plats för tvĂ„ barn pĂ„ den lĂ„nga pakethĂ„llaren - för att nĂ€mna nĂ„gra exempel. Amerikanska vĂ€stkusten stĂ„r för mĂ„nga av idĂ©erna, som vanligt skulle man kunna sĂ€ga. Det var ju dĂ€rifrĂ„n mountain-bikes kom en gĂ„ng i tiden.

MÄnga varianter att vÀlja bland. HÀr en Gazelle Urban Arrow

Det handlar inte bara om att man har en elmotor - en del cyklar kommer att utrustas med ABS-bromsar; andra kommer vara uppkopplade till appar (GPS, elektroniska lÄs, pulsmÀtare i handtagen
)

Har du rynkat pÄ nÀsan Ät el-cyklar kan det vara lÀge att tÀnka om. El-cykeln kommer bidra till att minska utslÀpp, ge oss motion (som annars inte blivit av), hjÀlpa till att hÄlla avstÄnd och slippa kollektivtrafik. För att inte tala om fler valmöjligheter till hemestern sommaren 2021.

LĂ„t framtiden koma fortare!


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.