Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻ Från matsvinn till vårdluncher

♻ Från matsvinn till vårdluncher

Restaurangbranschen har det särskilt tufft i coronakrisen. Samtidigt finns enorma resurser som nu står outnyttjade. Johan Gottberg på Restauranglabbet i Stockholm bestämde sig för att omvandla matsvinn till matlådor för vårdens hjältar.

Christian von Essen
Christian von Essen

Dela artikeln

Sagt och gjort. Initiativet Call For Action drogs igång, överbliven mat började samlas in, och kockarna kunde ägna sig åt att skapa goda och näringsrika matlådor. Dessa skänks för tillfället dagligen till vårdpersonal på SÖS och S:t Görans sjukhus i Stockholm.

För att finansiera delar av projektet kan privatpersoner donera en matlåda genom att swisha 100 kronor till till 123-015 69 92.

I skrivande stund producerar Restauranglabbet 100-150 lådor om dagen, men det finns kapacitet för att producera 300 matlådor två gånger om dagen ifall företag går in och sponsrar verksamheten.

Därefter ser Johan Gottberg goda möjligheter till att kunna skala upp verksamheten ytterligare ifall mer resurser och fler samarbeten kan tillkomma. Matlådor till riskgrupper är under utveckling. Där ser man fortfarande över distributionsmöjligheterna.    

Läs mer på Restauranglabbets hemsida!

 


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.