Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ« Warp Institute satsar pĂ„ AI i skolan

đŸ« Warp Institute satsar pĂ„ AI i skolan

Vi har vÀntat lÀnge, men nu gÄr det att skapa en egen super-smart privatlÀrare till varje elev. Och för lÀrarna Àr en lika smart, hÄrt arbetande lÀrarassistent som hjÀlper till med dokumentation och utveckling av undervisningen.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Dokumentationskraven pÄ lÀrare och skolpersonal Àr hög. De lÀgger avsevÀrd tid pÄ det. Enlig en undersökning anser 9 av 10 lÀrare att kraven Àr stressande, minskar deras arbetsglÀdje, ökar arbetsbelastningen och för 8 av 10 minskar det deras lust att vara lÀrare.

Dessutom ska lÀrare ocksÄ vara just lÀrare. Vilket inte Àr nÄgon dans pÄ rosor.

En hjÀlp Àr pÄ vÀg som bÄde kan hjÀlpa till med administration och dokumentation, och samtidigt innebÀra en revolution i undervisningen, bÄde för lÀrare och elever.

HjÀlpen stavas artificiell intelligens och ChatGPT.

Med mÄnga elever i flera klasser Àr det svÄrt att ge alla den uppmÀrksamhet de behöver. Men det Àr hÀr en AI-lÀrare kliver in. Den har all tid i vÀrlden och oÀndligt med tÄlamod. Den kan hÄlla koll pÄ exakt vad varje elev kan, och se bÄde styrkor och svagheter. Vi har vÀntat lÀnge, men nu gÄr det att skapa en egen super-smart privatlÀrare till varje elev.

För lÀrarna Àr det en lika smart, hÄrt arbetande lÀrarassistent som kommer finnas. Den kan hjÀlpa till just med dokumentation, men ocksÄ att planera lektioner och bedöma prov och uppsatser.

AI-satsning frÄn Warp Institute

Idag har den ideella stiftelsen Warp Institute (störste Àgare i Warp News) skrivit avtal med Tellusgruppen. Vi kommer tillsammans jobba med att utveckla AI-tjÀnster för skolor.

Det sker i ett nytt bolag, Intelligent School Solutions, i Tellusgruppen dÀr Warp Institute, Warp News och Mathias Sundin blir minoritetsÀgare.

"Med den snabba utvecklingen av artificiell intelligens kommer digitaliseringen inom skolvÀrlden att accelerera under de kommande Ären," sÀger Bijan Fahimi som Àr vd för Tellusgruppen. Vi vill ligga i framkant av skolutvecklingen och bidra till den pÄgÄende omvandlingen av utbildningsvÀrlden och det nya bolaget Àr ett steg i den riktningen."

Bijan Fahimi, Tellusgruppen.

Det första mÄlet Àr att frigöra tid bÄde för lÀrare och annan skolpersonal, samtidigt som kvalitén i arbetet höjs. Sedan tar vi oss an sjÀlva undervisningen och hur eleverna kan anvÀnda AI.

"För mig som jobbat som och utbildat mig till lÀrare kÀnns det vÀldigt roligt att nu fÄ ta revolutionerande AI-verktygen och skapa tjÀnster till skolan," sÀger Mathias Sundin, grundare och ordförande för Warp Institute.

Mathias Sundin, Warp Institute.

"Svensk skoldebatt handlar nu om att satsa mer pÄ blyertspennor. Det Àr inget fel att eleverna lÀr sig skriva för hand, men med AI finns en chans att dramatiskt förbÀttra skolan. Elever kan lÀra sig dubbelt sÄ mycket, kanske tio gÄnger sÄ mycket," sÀger Mathias Sundin.

Följ arbetet pÄ Warp News

HÀr pÄ Warp News kommer vi följa och rapportera om arbetet. Ni kommer fÄ hÀnga med och se misstag och framgÄngar och tjÀnsterna och verktygen anvÀnds i skolan.

Vi hoppas det leder till att ni inspireras bÄde att anvÀnda de nya AI-verktygen till det du jobbar med eller i ditt privatliv, och kanske Àven skapar nya tjÀnster utifrÄn dem. För utbildning, eller nÄgot annat omrÄde.

Warp Institute vill levla upp mÀnskligheten

Stiftelsen Warp Institute startades 2017, med mÄlet att fÄ framtiden att komma snabbare. Idag driver den Warp News som skriver faktabaserade optimistiska nyheter, och Projekt EnergisamhÀllet ihop med Jonas Birgersson. Intelligent School Solutions blir sÄledes ett tredje aktivt projekt.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.