Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🧬 Googles super-AI hjĂ€lper forskare att förstĂ„ Coronaviruset

🧬 Googles super-AI hjĂ€lper forskare att förstĂ„ Coronaviruset

DeepMind har gjort sig mest kÀnd för att vinna över mÀnniskor i diverse spel, men den artificiella intelligensen kan ocksÄ anvÀndas för att förstÄ ett virus och hjÀlpa till att hitta ett vaccin.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Att kÀnna till ett proteins struktur Àr viktigt för att förstÄ hur det fungerar. Normalt tar det mÄnader, men med DeepMinds AI, AlphaFold, kan det göras mycket snabbare Àn sÄ.

Nu har Google tillgÀngliggjort AlphaFolds uppskattningar över strukturen pÄ sex proteiner associerade med COVID-19, vilket kan ge en sorts ritning över viruset, och möjliggöra framtagandet av ett vaccin.

AlphaFold kallar Google sin AI, och den lanserades i januari i en artikel i Nature. Vad den gör att den skapar uppskattningar över hur ett protein ser ut, och gör det med högre precision Àn alla andra kÀnda programvaror. Dessutom mycket snabbare Àn vad det gÄr att göra i ett labb.

DeepMind Àr ett AI-företag som Google köpte 2014. Man har framförallt gjort sig kÀnda genom att vinna över mÀnskliga stormÀstare i brÀdspelet Go, som man kunde se i en Netflix-dokumentÀr.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.