Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🧬 Googles super-AI hjälper forskare att förstå Coronaviruset

🧬 Googles super-AI hjälper forskare att förstå Coronaviruset

DeepMind har gjort sig mest känd för att vinna över människor i diverse spel, men den artificiella intelligensen kan också användas för att förstå ett virus och hjälpa till att hitta ett vaccin.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Att känna till ett proteins struktur är viktigt för att förstå hur det fungerar. Normalt tar det månader, men med DeepMinds AI, AlphaFold, kan det göras mycket snabbare än så.

Nu har Google tillgängliggjort AlphaFolds uppskattningar över strukturen på sex proteiner associerade med COVID-19, vilket kan ge en sorts ritning över viruset, och möjliggöra framtagandet av ett vaccin.

AlphaFold kallar Google sin AI, och den lanserades i januari i en artikel i Nature. Vad den gör att den skapar uppskattningar över hur ett protein ser ut, och gör det med högre precision än alla andra kända programvaror. Dessutom mycket snabbare än vad det går att göra i ett labb.

DeepMind är ett AI-företag som Google köpte 2014. Man har framförallt gjort sig kända genom att vinna över mänskliga stormästare i brädspelet Go, som man kunde se i en Netflix-dokumentär.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.