Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📱 Google Maps hjälper dig hitta den miljövänligaste färdvägen

📱 Google Maps hjälper dig hitta den miljövänligaste färdvägen

Nya AI-funktioner ger Google Maps möjlighet att visa dig miljövänliga rutter, var det finns mycket pollen och hur du hittar rätt på stora flygplatser.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Google hittar allt fler sätt att använda AI för att ge karttjänsten Maps nya funktioner. En av de nya funktioner som vi kommer att få se under året ska ge oss möjlighet att hitta den mest miljövänliga rutten mellan två platser. Om du till exempel åker med bil kommer Maps att ta hänsyn till parametrar som var det brukar var köer vid vissa tider, om en rutt är brantare än en annan med mera.

Finns det olika vägval som tar ungefär lika lång tid kommer Maps att rekommendera den som ger lägst utsläpp. Om den miljövänligaste vägen tar klart längre tid kommer Maps att visa skillnaden i tid och utsläpp så får du välja själv.

Maps kommer också att hålla reda på hur du tycker om att färdas. Så om du tycker om att cykla letar Maps i första hand efter de bästa cykelvägarna medan den annars kanske visar hur du kan ta dig fram med kollektivtrafik på bästa sätt.

Det här var som sagt bara en av de nya funktioner som ska komma till Maps under året. En annan funktion är att Maps ska bli bättre på att visa vägen även inomhus.

Den funktionen heter Live View och den håller ordning på allt som finns i gallerior, flygplatser, tågstationer med mera. Ett problem här har tidigare varit att Maps inte alltid förstått åt vilket håll du varit vänd åt inomhus, men det ska den nya funktionen klara utan svårighet.

En annan nyhet är möjligheten att se luftkvaliteten i Maps. Är det till exempel mycket pollen i luften i ett område kan Maps hjälpa dig hitta en väg runt det om du är allergisk.

De nya funktionerna kommer att lanseras i olika länder lite pö om pö så du får hålla ögonen öppna för att se när de fungerar där du finns.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.