Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ“± Google Maps hjĂ€lper dig hitta den miljövĂ€nligaste fĂ€rdvĂ€gen

đŸ“± Google Maps hjĂ€lper dig hitta den miljövĂ€nligaste fĂ€rdvĂ€gen

Nya AI-funktioner ger Google Maps möjlighet att visa dig miljövÀnliga rutter, var det finns mycket pollen och hur du hittar rÀtt pÄ stora flygplatser.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Google hittar allt fler sÀtt att anvÀnda AI för att ge karttjÀnsten Maps nya funktioner. En av de nya funktioner som vi kommer att fÄ se under Äret ska ge oss möjlighet att hitta den mest miljövÀnliga rutten mellan tvÄ platser. Om du till exempel Äker med bil kommer Maps att ta hÀnsyn till parametrar som var det brukar var köer vid vissa tider, om en rutt Àr brantare Àn en annan med mera.

Finns det olika vÀgval som tar ungefÀr lika lÄng tid kommer Maps att rekommendera den som ger lÀgst utslÀpp. Om den miljövÀnligaste vÀgen tar klart lÀngre tid kommer Maps att visa skillnaden i tid och utslÀpp sÄ fÄr du vÀlja sjÀlv.

Maps kommer ocksÄ att hÄlla reda pÄ hur du tycker om att fÀrdas. SÄ om du tycker om att cykla letar Maps i första hand efter de bÀsta cykelvÀgarna medan den annars kanske visar hur du kan ta dig fram med kollektivtrafik pÄ bÀsta sÀtt.

Det hÀr var som sagt bara en av de nya funktioner som ska komma till Maps under Äret. En annan funktion Àr att Maps ska bli bÀttre pÄ att visa vÀgen Àven inomhus.

Den funktionen heter Live View och den hÄller ordning pÄ allt som finns i gallerior, flygplatser, tÄgstationer med mera. Ett problem hÀr har tidigare varit att Maps inte alltid förstÄtt Ät vilket hÄll du varit vÀnd Ät inomhus, men det ska den nya funktionen klara utan svÄrighet.

En annan nyhet Ă€r möjligheten att se luftkvaliteten i Maps. Är det till exempel mycket pollen i luften i ett omrĂ„de kan Maps hjĂ€lpa dig hitta en vĂ€g runt det om du Ă€r allergisk.

De nya funktionerna kommer att lanseras i olika lÀnder lite pö om pö sÄ du fÄr hÄlla ögonen öppna för att se nÀr de fungerar dÀr du finns.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.