Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 CTrees: en plattform som beräknar kolet i varje träd på jorden

🌳 CTrees: en plattform som beräknar kolet i varje träd på jorden

En ny startup har designat en plattform som använder artificiell intelligens för att spåra exakt hur mycket kol varje träd på jorden lagrar. Detta kan hjälpa forskare att avgöra i vilken utsträckning träd hjälper planeten.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

En startup som drivs av NASA-forskare har designat plattformen CTrees, vilken använder artificiell intelligens för att spåra exakt hur mycket kol jordens tre biljoner träd lagrar. Detta kan hjälpa forskare att ta reda på i vilken utsträckning träd hjälper vår planet.

CTrees har ett enkelt motto: "se skogen och trädet." Genom att använda AI kan startupen analysera satellit- och flygdata, tillsammans med lokal data från inventeringar, och på så sätt verkligen redogöra för varje enskilt träd på planeten. Den nya plattformen kan se när träd förloras i bränder eller huggs ner med hjälp av en ny typ av satellitbilder, som också kan se trädtillväxt. Detta gör det möjligt för forskare att uppskatta det totala kolet (både lagrat och frigjort).

Fast Company skriver att metoderna, baserade på två decennier av vetenskap, "kommer nära noggrannheten hos guldstandarden" för mätning på marken, säger Sassan Saatchi, forskare vid NASA:s Jet Propulsion Laboratory.

Det som gör att CTrees sticker ut jämfört med andra liknande startups är dess förmåga att se den större, globala bilden samtidigt som tekniken kan vara mycket exakta och titta närmare på specifika projekt eller data från olika regioner och länder. Deras program kan till och med zooma in på specifika träd tack vare högupplöst data från kommersiella satelliter.

CTrees webbplats kommer att erbjuda sina årliga skogsdata gratis och informationen kommer att inkludera globala och nationella siffror. Om någon vill beräkna och mäta kol på ett specifikt projekt måste de betala en avgift som ännu inte är fastställd.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.