Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
☁️ Hyundai satsar på flygande bilar

☁️ Hyundai satsar på flygande bilar

Hyundai har stora visioner kring flygande eltransporter. Redan i år kanske du kan ta en spontantripp via Hyundais pop-up flygplats i Storbritannien.

Elina Holmgren Tyskling
Elina Holmgren Tyskling

Dela artikeln

Under en konferens för biltillverkare sade toppchefen på Hyundai Motors i Europa, Michael Cole, att: "flygande bilar är framtiden", om detta rapporterar The Guardian.

Uttalandet kan kanske till och med klassas som något blygsamt då Hyundai har gjort betydande investeringar i flygande bilar och kommit långt i teknikutvecklingen. Förra året presenterade Hyundai och Uber ett samarbete om flygande taxibilar med målet att erbjuda taxitransport bland molnen i tätbefolkade städer redan 2030.

I år meddelade Hyundai att de redan har byggt ett fungerande flygande elfordon, kallat S-A1. Det kan ta fem passagerare och flyga runt 300 till 600 meter ovan jord, och flyga cirka 96 km innan det behöver laddas igen.

Hyundai är också involverat tillsammans med företaget Urban Air Port i att bygga världens första popup-flygplats i Coventry, Storbritannien. Pop-up-flygplatsen kommer att installeras i november i år under namnet Air-One. Flygplatsdesignen består av en rund landningsplatta och den är så liten att det bara tar några dagar att bygga den.

I ett uttalande sade Ricky Sandhu, grundare av Urban Air Port:
"Flygande bilar brukade ses som en futuristisk fantasi. Air-One kommer att erbjuda ren stadsflygtransport till folket och öppna dörrarna till en ny luftburen värld av utsläppsfri rörlighet",  detta skriver tidning This is Money.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.