Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ™đŸ» VĂ€rlden behöver mer optimism - och vi ber om din hjĂ€lp

đŸ™đŸ» VĂ€rlden behöver mer optimism - och vi ber om din hjĂ€lp

Coronakrisen har pÄverkat Warp Institute negativt ocksÄ, samtidigt som behovet av faktabaserad optimism Àr större Àn pÄ lÀnge. DÀrför ber jag om din hjÀlp.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

đŸ€” Jag har funderat fram och tillbaka hur jag ska formulera det hĂ€r, men kom till slut fram till det sjĂ€lvklara: Att bara sĂ€ga som det Ă€r.

För Warp Institute och Warp News Àr det som inledningen pÄ Charles Dickens TvÄ stÀder: Den allra bÀsta tiden, den allra vÀrsta tiden.

Vi börjar med det bÀsta.

Sedan Ärsskiftet har vÄrt community dubblats i storlek och vi Àr nu nÀstan 25 000 personer runt i hela vÀrlden. Vi har prenumeranter i över 70 lÀnder. Resan för att balansera nyhetsmedias negativa rapportering och bidra till mer framtidstro i vÀrlden har fÄtt en riktigt bra start.

Sen det vÀrsta.

Vi Àr en stiftelse, dÀr mycket arbete utförs ideellt, bland annat mitt eget. Men det innebÀr tyvÀrr inte att vi saknar kostnader. Och coronakrisen ströp stora delar av vÄra intÀkter.

Kan du erbjuda en hjÀlpande hand?

DÀrför skulle jag be dig om att kolla in och testa att bli Premium Supporter.

đŸ™đŸ» Och Premium Supporter Ă€r verkligen nĂ„got jag Ă€r stolt över och tror du kommer att gilla, samtidigt som du ger oss en vĂ€rdefull hjĂ€lpande hand.

Det hÀr var vÄr lÄngsiktiga strategi...

VÄr lÄngsiktiga strategi Àr att bli tiotusentals medlemmar som med 100 kronor i mÄnaden finansierar verksamheten. Som gemensamt bygger Warp News och hittar idéer och projekt att stödja.

Men pÄ kort sikt har vi ocksÄ sökt samarbeten med större aktörer, ofta kopplade till fysiska event, och vi har ocksÄ hÄllit en hel del förelÀsningar. Det har finansierat vÄr verksamhet medan vi bygger upp medlemskapet.

Som coronakrisen satte en kÀpp i hjulet för

😖 Med coronakrisen försvann alla dessa större intĂ€kter. Tack vare att vi har vĂ€ldigt lĂ„ga omkostnader (inget kontor, inga löner etc) och över 120 Premium Supporters sĂ„ gĂ„r vi inte under, och jag sjĂ€lv mĂ„ste hamna i koma innan jag ger upp Warp. Men vi fĂ„r sĂ„klart svĂ„rt att vara offensiva och i lĂ„nga loppet kan inte allt vara ideellt.

Och behovet av faktabaserade optimistiska nyheter har inte minskat av coronaviruset. TvÀrtom.

Det accelererar behovet av att bli fler Premium Supporters.

LÄt mig berÀtta lite om vad medlemskapet innehÄller

Det kostar som sagt 100 kronor i mÄnaden och vad dina pengar gÄr till Àr att stötta Warp News och spridandet av faktabaserde optimistiska nyheter, samt vÄr övriga verksamhet (Warp Space Program, Warp Green Tech och Warp Future Health.)

Men inte nog med det.

Varje onsdag skickar vi ut en ny text som innehÄller en analys eller kommentar eller en lÀngre artikel om ett framtidsrelaterat Àmne. Det Àr i huvudsak jag som skriver texterna dÀr jag kombinerar min erfarenhet frÄn riksdagen, om ny teknik och samhÀllsutveckling till att försöka hjÀlpa er att se in i framtiden.

VÀrldens bÀsta nÀtverk

Alla personer som Àr Premium Supporters Àr framtidsinriktade, optimistiska mÀnniskor.

🌍 TĂ€nk dig att ha ett nĂ€tverk av sĂ„dana mĂ€nniskor i alla branscher, alla stĂ€der, alla lĂ€nder över hela vĂ€rlden (och sĂ„ smĂ„ningom nĂ„gra i rymden.) Som alla Ă€r fokuserade pĂ„ att ta mĂ€nskligheten framĂ„t, och som delar kunskaper om just framtiden.

Helt seriöst, det kommer inte finnas nÄgot mer vÀrdefullt och meningsfullt nÀtverk att vara del av. VÀrt lÄng mycket mer Àn 100 kronor i mÄnaden.

SÄdana mÀnniskor vill man ju trÀffa

Vi försöker trÀffas ungefÀr en gÄng i mÄnaden pÄ en lunch eller ett event. Anders Ygeman och Ashkan Fardost gÀstade oss innan jul. Under vÄren var det tÀnkt att trÀffa PM Nilsson och Ebba Busch Thor men det ligger ju pÄ is just nu...

Vi planerade ocksÄ en resa till elflygsföretaget Heart Aerospace och Trine som crowdfinansierar solceller i Afrika i maj. Kan vi inte genomföra den dÄ blir det i höst förhoppningsvis.

Anders Ygeman och jag pÄ meetup.

Testa att bli Premium Supporter

Om du tycker detta verkar vettigt sÄ testa gÀrna. Första mÄnaden Àr gratis, och om du tycker att det inte Àr vÀrt pengarna sÄ gÄr det att avsluta nÀr som helst.

👉 Om du tycker det lĂ„ter bra, testa det nu. Skjut inte upp det och glöm bort. Gör det nu. Jag skulle verkligen uppskatta det och jag tror du kommer bli vĂ€ldigt nöjd med ditt medlemskap. 👈

HÀr kan du lÀsa mer om vad medlemskapet innehÄller och dÀr kan du Àven signa-upp.

Tack! đŸ––đŸ»

PS. Nedan ser du nÄgra av de som Àr Premium Supporters som skrivit nÄgra rader om varför de blev det. DS.

DÀrför blev jag Premium Supporter

Vill vara med och sprida och pÄverka positiv info om vad som görs för att förbÀttra vÀrlden.
- Susanne Gyllhamn, IT & Change Strategist.

Vill bidra till spridandet av optimism och vara del i en rörelse som finansierar spÀnnande projekt.
- Joakim Broman, ledarskribent.

HÀrligt koncept och mÀrkte direkt att folket som jag trÀffade pÄ första meetupen verkade vara rÀtt awesome. Var inte sÄ svÄrt val att signa.
- Mikael Öhman, vd, Nordic Leaf

Jag arbetar med rÄdgivning och verksamhetsutveckling. Privat och professionellt sÄ kan jag uppskatta kritiskt tÀnkande och djÀvulens advokater, men jag har mycket svÄrt för gnÀll och de som ger upp. Samtidigt Àr jag intresserad av teknik, utveckling, positiv samhÀllsutveckling och relationen mÀnniska-teknik. Warp kÀndes som nÄgot jag har letat efter lÀnge utan veta om det.
- Robert Ljungfalk, Costumer Success.

För att kunna balansera alla de negativa nyheter som presenteras överallt.
- Inger Gran, vice ordförande kommunfullmÀktige.

LĂ€s mer och bli Premium Supporter.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.