Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Optimist's Edge: Goda möjligheter att hitta botemedel mot cancer

💡 Optimist's Edge: Goda möjligheter att hitta botemedel mot cancer

Kommer vi att hitta botemedel mot cancer? Mer Àn en tredjedel i Warp News undersökning tror att vi inte kommer att göra det. I den hÀr artikeln fÄr du reda pÄ mer om möjligheterna att bota cancer.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

📉 Vad folk tror

Det finns hopp. 64,3 procent tror att vi kommer att hitta botemedel mot cancer, enligt Warp News undersökning. Men mer Àn en tredjedel, 35,7 procent, tror inte att vi kommer att göra det.

KÀlla: Warp-undersökning april 2022

📈 HĂ€r Ă€r fakta


Enligt Horizon, EU:s forsknings- och innovationstidskrift, kan 30-40 procent av cancerfallen i europeiska lÀnder förebyggas. I andra delar av vÀrlden Àr andelen cancerformer som kan förebyggas Ànnu högre.

Vi har kommit lÄngt. Canceröverlevnaden i Storbritannien har till exempel fördubblats under de senaste 40 Ären. PÄ 1970-talet skulle endast 25 procent av mÀnniskor med cancer överleva 10 Är eller mer efter sin diagnos. Idag Àr den siffran 50 procent. Vi ser en liknande utveckling i USA.

FemÄrsöverlevnad cancerdiagnoser, USA. KÀlla: Our World in Data

ÄndĂ„ har vi inte botat cancer helt Ă€n. Det viktigaste att kĂ€nna till Ă€r att cancer inte Ă€r en enda sjukdom. IstĂ€llet Ă€r det ett paraplybegrepp för mer Ă€n 200 olika sjukdomar. Trots det sĂ„ gĂ„r det framĂ„t. Alla cancerformer kan nu behandlas mycket bĂ€ttre Ă€n för 50 Ă„r sedan, och fler mĂ€nniskor Ă€n nĂ„gonsin överlever.

💡 Optimist's Edge

💡 Vi kan redan bota vissa typer av cancer. Med de senaste genombrotten Ă€r det troligt att fler cancertyper kommer att kunna botas under det hĂ€r decenniet.

Banbrytande forskning pÄskyndar utvecklingen av olika botemedel mot cancer. MÄnga av de verktyg som behövs finns nu pÄ plats och forskarna blir allt bÀttre pÄ att bÄde förstÄ och anvÀnda dem.

En av de nya metoderna som anvÀnds Àr CAR T-immunterapi. Denna behandling fungerar genom att den tar bort T-celler, vita blodkropparna som bekÀmpar virus, frÄn en patients blod och genmanipulerar dem för att bekÀmpa cancer. De modifierade cellerna Äterförs sedan till patienten.

Kort sagt sÄ modifieras kroppens immunförsvar för att bekÀmpa cancer, och effekten tycks sitta i under obegrÀnsad tid. I tidskriften Nature publicerades en studie som visar att tvÄ patienter med leukemi har blivit helt fria frÄn sin cancer.

CAR T-cell terapi. KĂ€lla: National Cancer Institute

Antibody Drug Affinity Conjugate, eller ADAC, bygger ocksÄ pÄ denna princip och banar vÀg för vaccination mot cancer.


👇 SĂ„ fĂ„r du Optimist's Edge

Cancerforskningen utvecklas snabbare Àn nÄgonsin och som du har lÀst ovan sÄ finns det redan botemedel mot cancer.


❓ SĂ„ hur fĂ„r du en fördel av denna kunskap?

  • Det finns hopp. Cancer Ă€r inte lĂ€ngre en dödsdom och nu vet du att vissa typer av cancer till och med gĂ„r att bota.
  • Vaccinera dig mot cancer. Det Ă€r redan idag möjligt att vaccinera sig mot vissa cancertyper, som livmoderhalscancer. Se till att skydda dig sjĂ€lv och hĂ„ll dig uppdaterad om nya vacciner.
  • I framtiden kommer cancer vara mycket sĂ€llsynt. Det kommer att öka livslĂ€ngden dramatiskt. NĂ€r vi blir allt Ă€ldre nĂ„r vi nĂ€sta grĂ€ns: hjĂ€rnsjukdomar, som Alzheimers. Forskning och investeringar inom detta omrĂ„de ökar redan och kommer att accelerera Ă€n mer framöver.
  • FĂ„ framtiden att komma snabbare. PĂ„skynda utvecklingen mot en cancerfri framtid genom att investera och stödja forskningen.

Du har nu en fördel eftersom du har fĂ„tt denna kunskap före de flesta andra – Vad tĂ€nker du göra med din Optimist's Edge?


❓ Vill du ha mer? Diskutera med andra i vĂ„rt forum!

Dela gÀrna dina idéer och tankar med andra Premiumsupportrar i vÄr Facebook-grupp. Kanske hittar du din framtida affÀrspartner eller investerare.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.