Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🩏 Zimbabwes hotade spetsnoshörning gör Ă€ntligen comeback

🩏 Zimbabwes hotade spetsnoshörning gör Ă€ntligen comeback

I Zimbabwe börjar noshörningspopulationerna ÄterhÀmta sig, vilket tyder pÄ att bevarandeinsatser gör skillnad.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

För första gÄngen pÄ mer Àn 30 Är har Zimbabwes noshörningspopulation vuxit till mer Àn 1000 individer enligt International Union for Conservation of Nature's Species Survival Commission's African Rhino Specialist Group. Antalet bestÄr av 614 spetsnoshörningar och 415 trubbnoshörningar. BÄda dessa arter Àr klassificerade som allvarligt hotade pÄ IUCN:s Red List of Threatened Species.

White Rhinos in the South African veld
Trubbnoshörning. Photo by Keith Markilie / Unsplash

Enligt International Rhino Foundation som skapades för 31 Är sedan fortsÀtter hÀngivna naturvÄrdare att vaka över Zimbabwes noshörningar med stor framgÄng trots de stigande bensin- och matpriserna.

Christopher Whitlatch, talespersonen för stiftelsen förklarade för ABC News att populationerna har blomstrat tack vare noggrant skydd, övervakning och hantering av dessa varelser.

Ett exempel pÄ naturvÄrdsgruppernas engagemang och framgÄng Àr Pumpkin. Pumpkin Àr en spetsnoshörning i Zimbabwes Bubye Valley Conservancy som blev förÀldralös och skadad av tjuvjÀgare nÀr hon var bebis. Hon var endast i reservatet nÄgra fÄ mÄnader efter att teamet hittade henne och nu lever hon i det vilda.

Whitlatch sa till ABC News att "Pumpkin övervakas noga och har blivit vÀn med Rocky, en ung spetsnoshörninghane i samma Älder, vilket ger naturvÄrdare hopp om att de kan fortplanta sig."

MĂ€nniskor som bryr sig om invĂ„narna pĂ„ vĂ„r planet – mĂ€nniskor och djur sĂ„vĂ€l som vĂ€xter – hjĂ€lper en mer hĂ„llbar och lycklig framtid att komma snabbare.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.