Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻️ “Vetenskapsmammor” sprider klimatoptimism

♻️ “Vetenskapsmammor” sprider klimatoptimism

Dessa “vetenskapsmammor” har gett sig ut på ett uppdrag som strävar mot att bekämpa klimatförändringarna med sina barns framtid i åtanke.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

När vi känner oss överväldigade vänder vi oss många gånger till våra mödrar eller andra modersfigurer för tröst och uppmuntran. Inspirerade av detta har en grupp “forskarmammor” gett sig själva i uppdrag att bekämpa "domedagsmentaliteten" som är så dominerande i klimatdebatten. Dessa kvinnor vill sprida “klimatoptimism” och hjälpa oss att förstå hur klimatsystemen kan förändras till det bättre.

Denna grupp av mammor, spridda över hela USA, arbetar tillsammans för att uppmuntra en lösningsorienterad dialog och berätta om resultat från forskning om klimatförändringar. De vill ge alternativ till för de vanligt förekommande attityderna som är färgade av undergångstoner. Samtidigt kämpar dessa mammor mot stigmatiseringen som hindrar kvinnor från att bli akademiker och gör karriärer inom vetenskapen. Kvinnorna tycker dock själva att deras viktigaste uppgift är att ge andra mammor den information som de behöver för att utbilda sina egna barn – och sig själva – om hur de kan bidra till att rädda vår planet.

Joellen Russell, som är klimatforskare från University of Arizona, har kommit till insikten att vi människor måste dela visdom och kombinera våra krafter om vi vill bekämpa klimatförändringarna och skapa en bättre framtid för våra barn. Samma strategi är användbar för alla miljöproblem.

– Jag hittade äntligen min röst, säger Dr Russell  till den kristna nätsajten The Christian Science Monitor. Det visar sig att mina elever och mina medmänniskor i samhället, och mina barns lärare och alla de andra, väntade på att jag skulle skaka av mig “enbart vetenskaps-bojorna” och prata med dem även om värderingsdelen. Och jag är överlycklig.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.