Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐱 Utrotningshotade Manning River-sköldpaddor slĂ€pps ut i vilda

🐱 Utrotningshotade Manning River-sköldpaddor slĂ€pps ut i vilda

Australiska naturvÄrdare rÀddade 10 av Australiens mest utrotningshotade reptiler, Manning River-sköldpaddor, frÄn skogsbrÀnderna under 2020. I början av november slÀpptes de ut i naturen igen.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Manning River-sköldpaddan Àr en av Australiens mest utrotningshotade reptiler och kan bara leva i den övre delen av Manning River pÄ New South Wales' norra kust.

En naturvÄrdsgrupp vid namn Aussie Ark etablerade ett avelsprogram för denna sköldpadda redan 2018. I början av november slÀppte gruppen tillbaka 10 unga sköldpaddor i naturen efter att ha rÀddats frÄn skogsbrÀnder under 2020.

Enligt Good News Network klÀcktes dessa unga sköldpaddor i ett övervakat bo som lÄg i farozonen för de australiska skogsbrÀnderna under 2020. Sköldpaddorna rÀddades av programmets volontÀrer. Tim Faulkner, chef för projektet, kallade dagen dÄ individerna slÀpptes tillbaka till naturen för en "monumental, historisk dag" och en "mycket speciell dag för dessa sköldpaddor."

”Det hĂ€r Ă€r vad programmet handlar om; rĂ€dda en utrotningshotad art och fĂ„ tillbaka individer ut i det vilda”, sĂ€ger han till nationella nyheter. "Att se dem simma ivĂ€g i floden Ă€r inte en syn jag kommer att glömma."

TyvÀrr faller mÄnga sköldpaddshonorna offer för rÀvar nÀr honor kommer upp pÄ land för att lÀgga Àgg. Detta resulterar i att det nÀstan inte finns nÄgra unga individer i det vilda. Innan Aussie Ark slÀppte ut de unga sköldpaddorna som rÀddats frÄn brÀnderna i naturen igen sÄ övervakades floden i mÄnader för att hitta den optimala kombinationen av föda och hÀckningsplatser.

Snart kommer dessa 10 individer att fÄ sÀllskap av ytterligare 10 sköldpaddor som klÀckts mellan mars och april i Är. Aussie Ark hoppas kunna slÀppa ut mÄnga fler nÀr deras avelsprogram utökas.

Bild: Aussie Ark


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.