Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌊 Stor investering för att städa upp sjöar

🌊 Stor investering för att städa upp sjöar

En miljard dollar ska investeras i att städa upp de stora sjöarna i USA. Förutom att vara ett av Nordamerikas uppskattade och ikoniska underverk så är sjöarna också hem för tusentals arter av fiskar, insekter, fåglar och andra djur.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

USA:s stora sjöar är mycket viktiga vattendrag. De är livsmiljö för många olika djurarter och en viktig ekonomisk källa för 1,3 miljoner amerikaner. Sjöarna tillhandahåller dricksvatten till 40 miljoner amerikaner. Nu, efter många år av föroreningar, har en federal investering på 1 miljard dollar öronmärkts för att städa upp sjöarna.

The Great Lakes Restoration Initiative ligger bakom initiativet.  Optimist Daily skriver att enligt handlingsplanen så är syftet att "göra all fisk säker att äta, säkerställa att vatten på alla platser är säkert att dricka, ta bort giftiga ämnen, minska skadligt avrinning från jordbruket, skydda och rehabilitera populationer av inhemska arter samt säkerställa motståndskraften hos dessa arter."

En annan del av planen är att utbilda barn i de närliggande samhällena, både i den vetenskapliga och den ekologiska betydelsen av de stora sjöarna. Förutom utbildning så kommer minst 40 procent av de öronmärkta pengarna att gå till utsedda "missgynnade samhällen" runt sjöarna till exempel Sheboygan (i Wisconsin), Buffalo (i New York) och Duluth (i Minnesota).

Initiativet är omfattande både geografiskt och när det gäller tillvägagångssätt.

🛰 Satellitsändare ska rädda floddelfiner
Satellitsändare ska ge forskare mer information om hur vi bäst ska kunna skydda de utrotningshotade floddelfinerna.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.