Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŒ Röd pandaunge blir en symbol för hopp om artens fortlevnad

đŸŒ Röd pandaunge blir en symbol för hopp om artens fortlevnad

Paradise Wildlife Park i Storbritannien vÀlkomnade varmt födelsen av en röd pandaunge den 16 juli i sommar. Ungen Àr en symbol för hopp för den hotade arten.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Den 16 juli föddes en röd pandaunge i Paradise Wildlife Park i Hertfordshire, Storbritannien. Födseln Àr en symbol för hopp om fortlevnad av den hotade arten. För nÀrvarande finns fÀrre Àn 2 500 röda pandor kvar i naturen.

Pandaungen heter Little Red. Djurskötarna har Ànnu inte faststÀllt könet pÄ ungen, men hoppas kunna göra det nÀr Little Red Àr ungefÀr sex mÄnader gammal.

Little Reds mamma Tilly och pappa Nam Pang (som tyvÀrr dog en mÄnad innan Little Red föddes) sammanfördes som en del av det europeiska Ex-Situ-uppfödningsprogrammet. Organisationens mÄl Àr att skapa ett skyddsnÀt för arter som Àr utrotningshotade i naturen.

De röda pandorna utsÀtts konstant för hot som avskogning och illegal handel med husdjur. Ett uppsving i intresse för artens bevarande kom i och med att Disney Pixar slÀppte sin animerade lÄngfilm Turning Red tidigare under 2022.

Den röda pandan Àr bara en av mÄnga arter som hamnat i farozonen för utrotning till följd av mÀnsklig inverkan. HÀndelser som födelsen av Little Red ger hopp om en mer optimistisk framtid för arter som fÄr förutsÀttning till ÄterhÀmtning.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.