Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŽȘ Reservat tar emot rĂ€ddade cirkusdjur

đŸŽȘ Reservat tar emot rĂ€ddade cirkusdjur

Viltreservat vÀlkomnar fyra lejon och fyra bengaliska tigrar, rÀddade frÄn cirkusar.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Efter att ha tillbringat en stor del av sina liv pÄ cirkus sÄ har nu Ätta lejon och bengaliska tigrar friats som en del av tvÄ olika rÀddningsuppdrag. FrÄn och med nu kommer djuren att tillbringa resten av sina liv i naturreservat i Sydafrika.

TvÄ av de bengaliska tigrarna dumpades hos en bonde i San Luis, Argentina. Bonden ombads att tillfÀlligt se efter djuren, men cirkusen ÄtervÀnde aldrig för att hÀmta dem. Senare fick tigrarna tvÄ ungar och enligt Plant Based News tillbringade de fyra Är tillsammans i en vagn av metall.

– TĂ„gvagnen var smutsig av exkrementer och överblivet kött och ben under en lĂ„ng tid, men lyckligtvis Ă€r sĂ„ inte fallet lĂ€ngre, sĂ€ger Dr. Amir Khalil, en veterinĂ€r pĂ„ Four Paws International, som ledde rĂ€ddningsoperationen.
– De hĂ€r tigrarna har aldrig kĂ€nt grĂ€s eller jord under sina tassar, tillade Khalil, som citeras i EuroNews. Det Ă€r första gĂ„ngen de kan se himlen ovanför sig, inte bara metallstĂ€nger och ett tak.

Tigrarna heter Sandro, Mafalda, Messi och Gustavo. FrÄn och med nu bor de pÄ LIONSROCK Big Cat Sanctuary i Betlehem, Sydafrika.

Lejonen som rÀddats heter Angela, Bellone, Saïda och Louga. De rÀddades i Frankrike under en operation som organiserades av The Born Free Foundation. Lejonen hade varit en del av olika cirkusar sedan de var ungar och fram till 2018, dÄ de frigjordes. Efter det hölls de i ett rÀddningscenter i Lyon, Frankrike, innan de kunde flyttas till Shamwari Private Game Reserve i Sydafrika.

– Vi Ă€r glada över att Louga, Saida, Angela och Bellone Ă€r trygga hos oss pĂ„ Shamwari, sa Catherine Gillson pĂ„ Shamwari Private Game Reserve i ett uttalande. Resan för vĂ„ra lejon har varit lĂ„ng, men förhoppningsvis kommer de att fortsĂ€tta gĂ„ frĂ„n klarhet till klarhet varje dag som tillbringas med oss ​​i lugn och ro i vĂ„r fristad.
Om du vill veta mer om hur de förflyttade tigrarna - titta pÄ denna video.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.