Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐱 NaturvĂ„rdare slĂ€pper ut en miljon sköldpaddsungar i naturen

🐱 NaturvĂ„rdare slĂ€pper ut en miljon sköldpaddsungar i naturen

Tidigare i december slÀppte naturvÄrdare ut tusentals sköldpaddsungar i Amazonfloden i ett försök att bevara och rÀdda hotade arter.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Amazonflodens sköldpaddor har tyvÀrr mött ett ökande antal hot och de flesta har att göra med klimatförÀndringar. MÀnsklig aktivitet och den höga efterfrÄgan pÄ sköldpaddans kött och Àgg Àr ocksÄ bidragande faktorer som gÄtt hÄrt Ät sköldpaddornas ekosystem och hotar deras överlevnad.

– Idag i floden Guapore eller Itenez har vi ett binationellt projekt för skydd och bevarande av arten, sĂ€rskilt Amazonflodens sköldpadda, sĂ€ger Camila Ferrara, en teknisk handledare som arbetar för VĂ€rldsnaturfonden (WWF) i regionen, till ABC News.

För att försöka bevara arten slÀpper biologer och frivilliga ut tusentals sköldpaddsungar i Amazonfloden vid grÀnsen mellan Bolivia och Brasilien. Teamet har samlat sköldpaddsbon pÄ bÄda sidor av floden sedan 2007, enligt Reuters. PÄ grund av ökningen i översvÀmningar i omrÄdet sÄ sköljs sköldpaddsbon ofta bort. För att rÀdda fortplantningen sÄ samlas Àggen in.

Efter att ha samlat in bona sÄ tar teamet hand om Àggen och sedan de klÀckta sköldpaddsungarna. NÀr dessa Àr tillrÀckligt stora sÄ slÀpps de tillbaka i floden. Projektet har hittills slÀppt ut en miljon sköldpaddor.

Titta pÄ videon nÀr sköldpaddorna slÀpps ut hÀr.

Bild: Optimist Daily


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.