Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
☕️ Manchester City serverar varma drycker i ätbara kaffekoppar

☕️ Manchester City serverar varma drycker i ätbara kaffekoppar

Manchester City serverar varma drycker i ätbara muggar under sina matcher.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Premier League är den mest sedda ligan i världen. Nu har den nya säsongen startat och fans sitter på läktaren igen. Förra helgen serverade Manchester City kaffe, te och varm choklad i ätbara muggar under deras första hemmamatch på Etihad Stadium. Detta är en del i ett försök att minimera skräp i allmänhet och främja hållbarhet.

Dessa ätbara muggar är designade och producerade av företaget BioBite. Muggarna rymmer 220 milliliter och är tillverkade av ett slags rån som behåller sin form och krispighet under åtminstone en halvlek (45 minuter). Muggarna är garanterade att vara täta upp till 12 timmar. För att den ätbara muggen inte ska komma i kontakt med ohygieniska ytor så är botten och den nedre halvan insvept i en pappersetikett tillverkad av återvunnet papper. Denna etikett kan återvinnas igen efter att koppen ätits.

BioBite är ett två år gammalt företag baserat i Skottland och lanserades av Samuel Hvizd och Lyubomir Lambrev, studenter vid University of Aberdeen. De berättade för Fast Company att de producerar de ätbara muggarna som ett sätt att erbjuda ett "välsmakande, krispigt ... helt ekologiskt alternativ till alla engångsmuggar." Duons övergripande mål är att "gradvis ersätta de ohållbara papper och plastlösningar som för närvarande används inom livsmedels- och dryckesindustrin."

Rånet som muggarna är gjorda av innehåller inget socker, vax eller konstgjorda beläggningar. Det består av sju naturliga och veganska ingredienser som exempelvis vetemjöl, havrekli och vatten. Tack vare en tryckvärmebehandling kan BioBites muggar tåla temperaturer upp till 85 grader Celsius.

Muggarna smakar som kakor doppade i kaffe och de innehåller bara cirka 100 kalorier. På arenan finns behållare för komposterbart avfall så att de åskådare som inte vill äta sina muggar kan slänga dem efter matchen.

Det används uppskattningsvis 7 miljoner engångsmuggar varje dag i Storbritannien, vilket resulterat i cirka 2,5 miljarder varje år. Att använda ätbara alternativ vid evenemang, och i andra sammanhang, är ett smart sätt att minska mängden avfall. Nytänkande företag likt BioBite bidrar till att framtiden kan komma snabbare.

Bild: BioBite via the Optimist Daily


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.