Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ‡§đŸ‡Œ LagĂ€ndring ökar jĂ€mstĂ€lldheten i Botswana

đŸ‡§đŸ‡Œ LagĂ€ndring ökar jĂ€mstĂ€lldheten i Botswana

LagÀndringen innebÀr att rÀtten till Àgande stÀrkts för kvinnor med frÀmsta effekt för kvinnor i Àktenskap dÄ Àndringen ger kvinnorna lika rÀtt att Àga land som deras partner.

Christoffer Skageby
Christoffer Skageby

Dela artikeln

I Botswana har nu steg tagits mot en ökad jÀmstÀlldhet, frÀmst inom jordbrukssektorn. Idag Àr hÀlften av Botswanas befolkning sysselsatta inom jordbruket och med landreformen har spelplanen nu Àndrats.

LagÀndringen har förÀndrat rÀtten till mark och ökat kvinnors möjligheter till sjÀlvförsörjning. LagÀndringen innebÀr att rÀtten till Àgande stÀrkts för kvinnor med frÀmsta effekt för kvinnor i Àktenskap dÄ Àndringen ger kvinnorna lika rÀtt att Àga land som deras partner.

Botswanas president har framfört pÄ Twitter att den genomförda förÀndringen i lagstiftningen Àven gynnar Ànkor och förÀldralösa med huvudansvar för hushÄllsekonomin. Enligt organisationen Landesa som arbetar för ökat Àgande av mark för kvinnor sÄ utgör kvinnor en majoritet av lantbrukarna i Afrika.

I Botswana Àr kvinnor den dominerande kraften inom odling och med Àndring av lagen har nu kvinnors frihet stÀrkts med möjlig effekt av ökad ekonomisk frihet samt oberoende inom Àktenskap.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.